Economia

Rajoy avança sis mesos l'entrada en vigor de la rebaixa de l'IRPF

La reducció d'impostos es notarà ja en la nòmina d'aquest juliol i suposarà un estalvi de 1.500 milions d'euros per al conjunt dels contribuents

L'executiu espanyol eleva quatre dècimes la previsió de creixement del PIB d'aquest any, fins al 3,3%

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous que la rebaixa addicional de l'IRPF prevista per a l'1 de gener de 2016 entrarà en vigor aquest mateix juliol, sis mesos abans del previst. La mesura suposarà un estalvi de 1.500 milions d'euros per als contribuents, que ho veuran reflectit a les nòmines l'1 de juliol.

Rajoy ha assegurat durant la seva intervenció en el 29è aniversari del diari Expansión que “tots els treballadors notaran a la seva nòmina” d'aquest juliol “una rebaixa a les retencions igual a la del gener”, quan ja va entrar en vigor una rebaixa de l'IRPF.

A més, l'executiu també estendrà a tots els professionals el tipus de retenció del 15% a l'IRPF que fins ara només s'aplicava als autònoms que tenien rendiments inferiors a 15.000 euros. La mesura, ha dit, “millorarà la liquiditat i la capacitat d'inversió dels contribuents per activitats professionals”.

El president del govern, que posa en marxa aquestes mesures abans de les properes eleccions al Congrés, ha argumentat que ho fa en base a l'augment de la previsió de creixement del PIB. L'executiu espanyol eleva quatre dècimes la previsió i per situa el PIB al 3,3% per a aquest exercici i al 3% l'any que ve, una dècima més del previst. L'última previsió oficial del govern, feta pública a l'abril, situava la pujada del PIB en el 2,9% tant aquest any com el que ve.

El cap de l'executiu ha fet un repàs de la situació econòmica a l'Estat i ha contrastat les dades de fa tres anys amb les de l'actualitat. Així, ha afirmat que el “canvi” a l'Estat va començar l'any 2011 amb la seva arribada a La Moncloa. Segons ell, ho demostren les dades macroeconòmiques que apunten que l'economia espanyola creix més que la de la resta de països europeus. “S'està creant ocupació de manera sòlida i potent” i l'objectiu de crear un milió de llocs de treball entre 2014 i 2015 “està clarament a l'abast de la mà”, ha sentenciat.

El cap del govern espanyol ha considerat que, si res no ho espatlla, l'economia espanyola es troba en el cicle expansiu més llarg de la seva història i ja pot créixer amb inflació moderada. “Creixem per què produïm i no en base d'endeutar-nos per comprar el que produïen altres”, ha destacat. El seu govern, ha afegit, té com a objectiu estendre els beneficis de la nova situació a tantes persones com sigui possible.

Presentar i aprovar els pressupostos

Rajoy ha donat per fet que els pressupostos generals de l'Estat per al 2016 no només es presentaran encara aquesta legislatura sinó que també es tramitaran i aprovaran a les Corts abans de les eleccions.

El líder popular ha volgut esvair dubtes sobre aquesta qüestió durant la seva intervenció i ha promès que els comptes del govern “seran l'instrument per donar seguretat a tots els espanyols, als diferents agents econòmics i als mercats”. Així mateix, ha avançat que el seu executiu mantindrà els principis que l'han guiat aquests anys: serietat en els comptes, reformes i suport als emprenedors. A més, ha advertit que continuarà governant “fins a l'últim dia de la legislatura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona