Economia

Les exportacions al port de Barcelona creixen un 72% des de l'any 2008

Els trànsits en el primer semestre de l'any milloren en un 3% i superen els 23,2 milions de tones de mercaderies

El moviment de cotxes creix un 16%

El perfil cada vegada més exportador de les empreses catalanes també contagia les infraestructures de les quals se serveixen. En els primers sis mesos de l'any, les exportacions al port de Barcelona han incrementat un 72% si es comparen amb les registrades abans de la crisi, durant el primer semestre de l'any 2008, quan els moviments a l'exterior des de les instal·lacions portuàries tocaven sostre. En termes absoluts, de gener a juny l'enclavament ha exportat més de 6 milions de tones de mercaderia i ha registrat un trànsit total de 23,2 milions de tones, la qual cosa representa una millora del 3% respecte a l'any anterior, “un rècord històric”, en paraules del director general del Port, José Alberto Carbonell. Aquest resultat consolida la recuperació de trànsits iniciada l'any 2013, segons van assegurar ahir els responsables del Port de Barcelona. Per Sixte Cambra, president, les exportacions “estan liderant la recuperació”. El trànsit de contenidors destinats a l'exportació ha accelerat el seu creixement un 10% respecte al mateix període del 2014, assolint les 307.468 unitats. També el moviment de vehicles ha millorat en un 16%, amb 451.000 unitats transportades, la qual cosa fa pensar que s'acabarà l'exercici superant el rècord de 801.000 de l'any 2007.

Els beneficis baixen

Tot i la millor evolució de la majoria d'indicadors, els beneficis es van reduir un 18,6% respecte a un any abans, i van arribar fins als 15,3 milions d'euros, a causa de les despeses extraordinàries de 4,3 milions d'euros d'un antic litigi referit a una sentència sobre tarifes portuàries.

L'import net de la xifra de negocis ha crescut un 1%, fins als 75,6 milions d'euros, gràcies al fet que el creixement del trànsit ha permès fer créixer els ingressos per taxes portuàries. El flux de caixa se situa en els 36,2 milions i l'endeutament arriba als 419,2 milions d'euros.

LA FRASE

L'evolució dels trànsits ens fa pensar que els objectius del 2020 són ambiciosos però són creïbles
Sixte Cambra
President del port de barcelona

Carnival invertirà 30 milions en una nova terminal

El grup creuerístic Carnival invertirà 30 milions d'euros en la construcció i gestió de la nova terminal de vaixells de creuer, la segona de les instal·lacions barcelonines i que es convertirà en la major d'Europa, segons va aprovar dimecres el consell d'administració del port. Les instal·lacions tindran 11.500 m² de superfície construïda i s'ubicaran al moll Adossat, a continuació de la Tterminal D o de Palacruceros. És previst que la nova terminal atengui els vaixells de 7 de les 10 marques de creuers que integren el grup Carnival. Segons la concessió, les obres començaran l'any que ve i la terminal estarà totalment operativa l'any 2018. La concessió de la terminal es dóna per a un termini de 27 anys i va acompanyada de la concessió d'explotació de l'aparcament annex a aquesta instal·lació, i que tindrà capacitat per a uns 300 vehicles.

El vicepresident sènior del grup Carnival, Giora Israel, va dir que estaven “molt contents d'ampliar les operacions al port de Barcelona amb la segona terminal, ja que millora la nostra capacitat per oferir una gran experiència als nostres hostes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA
ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS