Economia

Un grup dels EUA compra l'empresa Miguel Pujadas, proveïdora de ‘MasterChef'

La firma de Santa Coloma de Farners pretén mantenir la plantilla, de 125 treballadors

L'any passat va facturar més de vint milions d'euros

El grup nord-americà Vollrath ha adquirit l'empresa familiar de Santa Coloma de Farners Miguel Pujadas, fabricant de material de cuina, que és la proveïdora oficial del material de cuina del concurs televisiu de cuina MasterChef, de TVE. Així ho ha fet públic l'empresa nord-americana en un comunicat, en el qual anuncia que l'adquisició de Miguel Pujadas suposarà el creixement i l'expansió del seu negoci internacionalment.

De fet, l'empresa de Santa Coloma de Farners ven els seus equipaments i utensilis a més de 85 estats i l'any passat va facturar més de 21,28 milions d'euros, un 16,85% més que l'any anterior, i va tenir un benefici d'1,29 milions. “Les dues companyies tenen molt en comú i aquest és un excel·lent tracte per a tots els nostres treballadors i clients”, diu en el mateix comunicat Daniel Domènech, l'actual director general de Miguel Pujadas, que continuarà en el càrrec i al capdavant de les operacions de l'empresa gironina. De fet, segons va explicar Domènech al diari Expansión, la multinacional pretén mantenir la plantilla i la fàbrica a Santa Coloma de Farners. En total, l'empresa té 125 persones i un 65% dels productes que ven són de fabricació pròpia. La resta, explica el rotatiu, es subcontracta a diferents empreses locals o s'importa d'altres països.

Segons el conseller delegat de Vollrath, Paul Bartelt, amb l'adquisició, l'empresa guanya capacitat d'estampat i muntatge a més de varietats en material de cuina, per fornejar i per servir. “Com Vollrath, Pujadas té una llarga reputació en el disseny i la manufactura de millors producte industrials”, hi afegeix en el mateix comunicat Paul Bartelt.

Fundada el 1921

Miguel Pujadas, empresa familiar fundada el 1921, proveeix de paelles, forns i batidores als concursants del popular programa MasterChef. Actualment està a mans de la tercera generació i sobretot el seu client final forma part del canal horeca; cafeteries, restaurants i hostaleria. Entre es seus clients, el més famós, però, el programa de cuina de TVE, que només fa servir aquest tipus de bateries. De cara al 2015, Miguel Pujadas té previst arribar a uns ingressos de 24 milions d'euros, dels quals un 70% procedeixen de l'exportació, i un resultat de dos milions d'euros.

L'empresa compradora, Vollrath Company, amb seu a Sheboygan (Wisconsin), també és una empresa familiar fundada el 1874 i està especialitzada en equipament de cuina que es troba tant als EUA com a Europa, Mèxic i la Xina.

LA XIFRA

21
milions
d'euros va facturar Miguel Pujadas l'any passat, un 16,85% més que durant l'any anterior.

LA DATA

17.08.15
Dia
que l'empresa nord-americana va fer públic un comunicat en què anunciava la compra de Miguel Pujadas.

LA FRASE

Amb l'adquisició de Miguel Pujadas, Vollrath expandirà la seva empremta manufacturera global
Vollrath Company


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona