Economia

Economia

Optimisme del sector turístic per un 6% més de visitants

El patronat de turisme celebra la consolidació de les destinacions lleidatanes i preveu una campanya turística millor que l'anterior

S'espera la visita de més de mig milió de turistes, i un de cada cinc serà estranger

No serà una campanya turística excepcional però sí que es preveu un estiu prou satisfactori. Les previsions del sector turístic amb vista a la temporada d'estiu 2016 revelen un increment del 6% de l'afluència de visitants a les terres de Lleida en comparació amb la temporada anterior. Un de cada cinc hostes serà estranger. El sector turístic lleidatà és optimista i preveu que al mes d'agost l'ocupació mitjana se situï entre el 80 i el 85%, tot i que en algunes dates, com per exemple el pont del 15 d'agost, serà superior. També algunes destinacions i tipologies d'allotjament presentaran percentatges superiors, cosa que passa, per exemple, a zones del Pirineu. Al juliol i al setembre, l'ocupació turística oscil·larà entre el 45 i el 60%. Pel que fa al turisme actiu i esports d'aventura, les empreses lleidatanes del sector preveuen contractar un 5% més de serveis que la temporada d'estiu passada.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, remarca que aquestes estimacions poden variar en funció del temps que faci. “Si la meteorologia és favorable, les xifres seran favorables, i si és adversa, sempre pot perjudicar”.

De moment, segons les estimacions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, aquest estiu s'espera la visita de 570.000 turistes, un 18% dels quals seran estrangers. Faran al voltant de 1.675.000 pernoctacions, una dada que representa un increment del 6% respecte dels mesos de juliol, agost i setembre del 2015.

Alegre destaca que “venim d'uns quatre primers mesos de l'any en què ha incrementat un 11% el nombre de pernoctacions –en relació amb el 2015–, fet que confirma la tendència a l'alça dels darrers anys” pel que fa al volum de turistes que visiten i fan nit a la demarcació.

Els turistes que visitaran les comarques de Lleida aquest estiu procediran majoritàriament de Catalunya (un 60% del total), seguits dels visitants de la resta de l'Estat, majoritàriament de la comunitat de Madrid, el País Valencià, Castella-la Manxa, el País Basc i Andalusia. Dels estrangers, els majoritaris seran els francesos.

LES XIFRES

56.452
places d'allotjament reglat
s'ofereixen durant aquesta campanya estiuenca a Lleida.
570.000
visitants rebran les comarques lleidatanes.
Es calcula un total d'1.675.000 pernoctacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona