Esports

Les accions de McLaren-Mercedes van ser "completament legals", segons la FIA

La Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) ha emès un dictamen sobre les accions de l'escuderia McLaren-Mercedes en el Gran Premi de Mònaco, disputat diumenge passat, i ha assegurat que la victòria de Fernando Alonso per davant del seu company d'equip Lewis Hamilton va ser "completament legal".

"Després d'estudiar les converses per ràdio entre McLaren-Mercedes i els seus pilots i amb l'informe de l'observador de la FIA i les dades de l'equip, és clar que les accions durant el GP Mònaco van ser completament legals i no fa falta cap acció posterior", ha assenyalat el comunicat de l'organisme.

La FIA recorda que "dues parades" a Mònaco són les òptimes en aquest circuit "a no ser que surti el cotxe de seguretat", motiu pel qual una parada pot ser més beneficiosa, i també indica que l'estratègia ha de fer-se abans del final de la qualificació. A més a més, per a l'organisme és "clar" que el cotxe de Lewis Hamilton tenia combustible per a "cinc voltes més" que el d'Alonso.

L'organisme indica que la teòrica sortida del cotxe de seguretat, l'aparició del qual s'havia produït "en quatre dels últims cinc Grans Premis a Mònaco", podria haver perjudicat l'anglès i que per aquesta raó se'l va cridar "abans perquè fes la segona parada" amb l'objectiu "d'assegurar" la segona plaça "amb o sense cotxe de seguretat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.