Esports

Puja la temperatura

Automobilisme. GP D'HONGRIA

El Mundial de F-1 torna aquest cap de setmana a l'asfalt amb el Gran Premi d'Hongria, després que fa dues setmanes Fernando Alonso (McLaren) s'imposés a Nürburgring i ajustés al màxim la classificació general, que continua liderada pel seu company d'equip, Lewis Hamilton, ara ja amb només dos punts d'avantatge sobre l'asturià. Però entre totes dues curses l'activitat, lluny de relaxar-se, s'ha escalfat com feia temps que no es recordava amb la picabaralla que enfronta els dos grans equips del campionat, McLaren i Ferrari.

Tot i que la setmana passada el consell mundial de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) va exculpar l'escuderia britànica del suposat cas d'espionatge contra el seu gran rival, per falta de proves, això no va posar punt final a la polèmica i des d'Itàlia van ploure les crítiques a la decisió. Enmig de tot plegat, fins i tot el president de la FIA, Max Mosley, possiblement pressionat pel seu homònim a la Federació Italiana, Luigi Macaluso, va recórrer la sentència davant el Tribunal d'Apel·lació de l'ens que ell dirigeix.

Així les coses, i seguint la màxima que diu que la millor defensa és un bon atac, el patró de McLaren, Ron Dennis, va respondre a Macaluso amb una carta -que també va ser enviada a Mosley i al cap de files de Ferrari, Jean Todt- en què no es mossegava la llengua i acusava l'equip italià d'haver fet trampa al GP d'Austràlia.

Imatge danyada
"La reputació de McLaren ha estat injustament ultratjada per les falses informacions de la premsa italiana i els comunicats extremadament enganyosos de Ferrari -diu Dennis-. Si el consell mundial no ens va penalitzar és perquè va creure que no se'ns havia de culpar per les accions de Mike Coughlan [l'enginyer de McLaren a qui Nigel Stepney, empleat de Ferrari, hauria entregat un informe sobre l'F2007]".

El cap de l'equip líder de l'actual Mundial, que es va lamentar que "un fantàstic campionat es veiés afectat per l'acte, a nivell personal, d'un empleat de Ferrari i un altre de McLaren", va fer una altra volta de cargol en apuntar que la marca italiana va córrer a Melbourne, on va guanyar Kimi Räikkönen, amb "un cotxe il·legal". "I si la FIA no hagués confirmat la il·legalitat hi hauria seguit competint", va sentenciar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.