DKV i Akasvayu es passegen per Europa

Bàsquet. Primera fase de la copa ULEB

Trobar al·licients a la primera fase de la Copa ULEB no és fàcil. Ahir van adonar-se’n els aficionats badalonins i gironins. Ni gota d’emoció. A l’Akasvayu ja s’ho imaginaven amb la visita del Hanzevast holandès i el 96-63 va confirmar els pronòstics. Més incentius presentava el duel a l’Olímpic, però el Turk Telekom no va donar cap pista de per què encapçala la Lliga turca, i el 102-83 és curt per la diferència observada.

El líder turc va anar de turista a Badalona. El Turk Telekom era el gran rival del DKV per al lideratge de grup, però el primer lloc no era prou motivació per sortir amb un mínim de tensió. El 9-2 d’inici va ser un avís que els visitants no van tenir ganes de captar. Un 3+1 de Ricky Rubio va engegar un parcial de 20-2 que va deixar-ho tot enllestit al final del primer quart (33-12).

Calia esperar una mostra d’orgull dels turcs. Res de res. Només els nord-americans Wright i Williams van maquillar l’estadística individual, més per justificar el sou que pensant en una gesta, així que els verd-i-negres anaven ampliant la distància. El 61-35 del descans es va convertir en 75-45 i 93-63 a la segona meitat, amb Jagla motivat contra el seu exequip, el temporer Popovic envalentit contra un rival de baixets fins que va rebre l’ovació de la graderia, i Barton com a destacats. També cal sumar-hi alguns alley-hoops marca de la casa amb el txec i Rudy volant per l’Olímpic.

Dos minuts d’igualtat
Els 2.005 aficionats de Fontajau també van posar-hi paciència. Estaven avisats i la resistència holandesa, sota la direcció del badaloní Pep Clarós, va durar ben poc: dos minuts concretament (5-5). Un parcial de 25-4 va permetre a Pedro Martínez dosificar els jugadors més importants del conjunt gironí en un partit sense història al final del primer quart (32-13).

A mesura que passaven els minuts la diferència va anar en augment, tot i que els locals es van relaxar a la segona meitat, fent que la distància no pugés més enllà dels 35 punts (91-56). El passeig va servir, entre altres coses, per viure el debut del jove aler Albert Teruel, format precisament al planter de la Penya.