67-70: El Barça avança a l'Eurolliga a costa del campió

L'equip blaugrana aconsegueix una difícil victòria a la pista del Panathinaikòs, que elimina els grecs i acosta els de Xavi Pascual als quarts de final com a primer de grup

El Regal Barça ha reaparegut després de guanyar la Copa del Rei amb una altra victòria de mèrit, aquesta a la pista del Panathinaikòs (67-70) a l'Eurolliga, importantíssima per poder classificar-se en el Top-16 com a primer de grup i, per tant, per tenir el factor pista a favor en les eliminatòries d'accés a la final four.

El campió vigent ha cremat totes les naus conscient que una derrota davant els blaugranes els deixava matemàticament fora de la competició i semblava tenir controlat el partit a 5 minuts del final (61-50), però una brillant reacció del Barça en els últims 5 minuts amb un parcial espectacular (6-20) ha doblegat els d'Obradovic en un final molt estret i emocionant.

El partit ha evolucionat a batzegades. Els grecs han sortit molt intensos, carregant el joc interior de Petkovic i al Barça li ha costat entrar en el partit (19-5), però quan ho ha fet, la màquina s'ha posat en marxa en defensa, en atac i també en rebot, fins al punt de superar el parcial inicial dels grecs i acabar el primer parcial per davant en el marcador (20-16).

El Panathinaikòs ha notat la pressió i ho ha pagat amb la ineficàcia del seu tir exterior, i això encara ha facilitat l'escapada del Barça, que ha arribat a manar per 7 punts (24-31) a tres minuts de la mitja part, però quins tres minuts! Obradovic ha ordenat més agressivitat i els blaugranes, una mica refiats, han concedit fàcilment un parcial de 8-0 que ha retornat la iniciativa al conjunt grec (37-33) al descans.

Els àrbitres també han posat el seu granet de sorra, amb una fase especialment nefasta i sobretot desequilibrada en les seves decisions, que gairebé ha fet tornar boig l'equip blaugrana, incloent-hi Xavi Pascual. El Barça s'ha clavat en els 42 punts durant més de 6 minuts i els grecs ho han aprofitat per tancar el tercer parcial amb un avantatge còmode (55-44).

No ha canviat res en l'inici de l'últim quart. El Panathinaikòs havia endurit molt el partit, el Barça semblava impotent i el pavelló estava exultant, però ha sorgit la mà de Lakovic amb dos triples consecutius, que han tornat la fe al seu equip. Lorvek hi ha afegit una cistella (61-58), Petkovic ha fet la cinquena falta. Els grecs han sentit el pànic de l'eliminació i el parcial ha crescut demolidor (3-18) per als locals fins a posar el Barça per davant un altre cop (64-68), amb un rebot ofensiu de Vázquez i quatre tirs lliures de Navarro que han decantat definitivament la balança.

Fitxa tècnica:
Panathinaikòs (67): Diamantidis (13), Nicholas (5), Perperoglou (4), Fotsis (6), Pekovic (20) --cinc inicial--; Spanoulis (7), Batiste (8), Haislip (4) i Jasikevicius (0).
Regal FC Barcelona (70): Ricky Rubio (3), Navarro (15), Mickeal (11), Morris (0), N'dong (5) --cinc inicial--; Basile (3), Lakovic (8), Vázquez (5), Sada (0), Lorbek (10) i Grimau (9).
Parcials: 20-16, 17-17, 18-11 i 12-26.
Árbitres: Brazauskas (LIT), Taurino (ITA) i Latisevs (LET). Eliminat Pekovic del Panathinaikos.