Esports

El govern de l'Estat fa un decret contra la violència i la xenofòbia en l'esport

La nova normativa obliga els clubs a portar un registre de seguidors conflictius i crea la distinció Joc net per a l'afició que fomenti la tolerància el respecte i la convivència, una setmana després de l'escridassada al rei i a l'himne espanyol en la final de la Copa del Rei de bàsquet

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres un decret "per prevenir la violència, el racisme i la xenofòbia en l'esport", en paraules de la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega. La nova normativa estatal ordena la creació d'un registre de seguidors violents dels clubs i preveu que les entitats esportives tinguin accés a ajuts públics per adaptar les seves instal·lacions a mesures de seguretat.

Una setmana després de la final de Copa del Rei de bàsquet, en què l'himne espanyol i la figura del rei van ser escridassats, el govern espanyol ha aprovat per decret un conjunt de mesures destinades a prevenir i combatre la violència en les activitats esportives en les seves diverses manifestacions. Entre les mesures anunciades aquest divendres, De la Vega ha esmentat l'obligació d'obrir un registre de seguidors dels clubs, per tal de "controlar l'activitat dels violents".

El govern espanyol ha inclòs la previsió de recursos econòmics en forma d'ajuts per adaptar les instal·lacions esportives amb la finalitat de prevenir i combatre actes de violència. Al mateix temps, el decret preveu la creació del distintiu de qualitat Joc net, que es concedirà a l'afició que amb la seva actitud fomenti la tolerància el respecte i la convivència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.