Esports

Adéu-siau, Nakamura, i tots contents

Jugador, Espanyol i Yokohama no amaguen la satisfacció per l'acord. El club blanc-i-blau diu que no ha perdut diners en l'operació, tot i la gira. El ja ex blanc-i-blau s'acomiadarà de l'afició mitjançant una carta penjada al lloc web

El que hauria d'haver estat la crònica d'un fracàs, s'ha acabat convertint en l'escenificació de la comèdia de la satisfacció. L'Espanyol, el Yokohama Marinos i Nakamura hi han sortit guanyant. L'Espanyol, perquè no ha perdut diners; el club japonès, perquè recupera el seu referent, i el jugador, perquè torna a casa seva a veure néixer el seu segon fill. La jornada d'ahir es pot resumir amb un adéu i tots contents. Tots menys la desena de periodistes japonesos que es van quedar amb un pam de nas en vista del silenci del jugador, del seu agent i del president de Yokohama. Danys col·laterals sense importància.

Al voltant de la una del migdia l'Espanyol confirmava en el seu lloc web oficial l'acord pel traspàs. La xifra oficial de l'operació és d'1,2 milions d'euros, quantitat a la qual cal afegir uns quants centenars de milers d'euros que el club espanyolista s'ha estalviat gràcies a la bona voluntat del jugador, que en cap moment ha volgut perjudicar l'Espanyol. Segons ha pogut saber El 9, la xifra total de negoci total hauria arribat fins als 1,6 milions, fet pel qual la institució blanc-i-blava entén que ha estat un acord beneficiós. Malgrat haver perdut la possibilitat de fer una gira l'estiu vinent, la inversió feta pel seu fitxatge i els pagaments efectuats fins ara han estat inferiors a la xifra total de negoci. Així doncs, Daniel Sánchez Llibre va declarar en la presentació del patrocinador tècnic Li-Ning que l'acord era beneficiós: «Rebre 1,2 milions d'euros em sembla una bona solució per a l'Espanyol.» Dit això, el president va voler deixar clar que la sortida de qui havia de ser el jugador referent del nou projecte no ha estat cap fracàs. «Qualsevol jugador que arriba amb unes expectatives importants i no les compleix sap greu, però tampoc és un drama. Per desgràcia no s'ha pogut aclimatar», va dir. El president li va desitjar sort en la nova etapa: «El futur de Nakamura és al Japó i espero que allà pugui jugar i després completi un gran mundial, com és el seu desig.» El jugador nipó ha signat un contracte de tres temporades amb el seu nou equip.

Només l'Espanyol està a l'altura
S'esperava una compareixença conjunta de jugadors i clubs com a comiat, però només l'Espanyol va estar a l'altura. A més de les declaracions obligades del president, Iván de la Peña, capità de l'equip, que havia anat a fer-se la foto oficial, i Luis García van expressar el sentiment de la plantilla. «Li desitjo el millor. Ha estat un bon company i espero que tot li vagi bé. És un futbolista d'una gran qualitat, un dels millors que ha vestit aquesta samarreta. Li desitjo que triomfi en el seu equip i en el pròxim mundial», va explicar lo Pelat. Ni el jugador, ni el seu agent, ni el president van estar a l'altura. Van abandonar l'estadi sense tenir cap deferència amb els mitjans de comunicació, especialment, amb els periodistes japonesos.

Nakamura va justificar el seu silenci en el fet de no entorpir la concentració dels companys amb el compromís a Jerez, i dilluns, a través del lloc web de l'Espanyol, s'acomiadarà de l'afició amb una carta.

El detall de De la Peña i Luis García contrasta amb el silenci poc elegant dels japonesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.