Esports

El Barça descarta Txigrinski

El Xakhtar no accepta una oferta de 17 milions més 8 de variables ni tampoc una cessió i el club desisteix de fitxar-lo.  Onze blaugranes continuen viatge amb les seleccions

Punt i final. El Barça dóna per descartat el fitxatge del defensa central del Xakhtar Donetsk Dmitro Txigrinski, després que ahir el club ucraïnès no va acceptar una oferta de 17 milions d’euros fixos, més 8 milions de variables, ni tampoc va estar d’acord amb una cessió amb dret a compra a final de la pròxima temporada. A partir d’ara, si el Xakhtar no canvia d’actitud de seguida, el club blaugrana sondejarà el mercat i estudiarà alguna altra opció que substitueixi la de Txigrinski, que era la preferida per Pep Guardiola.

El Barça havia fet una primera oferta de 15 milions per Txigrinski, però el Xakhtar en demanava 25. L’equip ucraïnès va quedar eliminat de la Champions i s’esperava que abaixés el preu del jugador, però ni les gestions personals del president, Joan Laporta, amb el seu homòleg Rinat Ajmetov no han fet efecte i després de les últimes gestions d’ahir el Barça ja desisteix de fitxar un Txigrinski que està molt decebut per no poder jugar a l’equip blaugrana.

Internacionals viatgers
D’altra banda, acabada la gira nord-americana, el Barça afronta ja l’inici de la temporada amb la disputa, diumenge vinent, de l’anada de la Supercopa d’Espanya davant l’Athletic. Abans, però, bona part de la plantilla –en total, onze jugadors, després que Henry, amb problemes al tendó d’Aquil·les, decidís finalment quedar-se a Barcelona– s’haurà escampat per tot el món per jugar amb les seves respectives seleccions, tant partits de classificació per al Mundial de Sud-àfrica 2010 com enfrontaments amistosos.

En aquest context, Pep Guardiola va decidir donar dos dies de festa a la plantilla i no tornarà a la feina, per preparar ja el duel contra el conjunt biscaí, fins dimecres, que farà una doble sessió, al matí i a la tarda. Però no serà fins dijous que el tècnic de Santpedor podrà comptar amb gairebé tot l’equip. Per a aquell mateix dia, divendres i dissabte hi ha programades sessions d’entrenament i diumenge al matí l’expedició blaugrana marxarà cap a Bilbao per intentar encarrilar el primer títol dels sis –set comptant la Copa Catalunya– que pot guanyar el Barça la pròxima temporada.

Messi, a Moscou
De tots els jugadors, un dels que més quilòmetres haurà fet és Leo Messi, que després d’arribar a la capital catalana, procedent de San Francisco, va marxar cap a Moscou, on demà l’Argentina s’enfrontarà a Rússia. Per fer-se una idea del seu anar i venir, n’hi ha prou amb les declaracions del seleccionador albiceleste, Diego Armando Maradona: “Durant aquests dies he mirat de trucar a Messi, però és més fàcil parlar amb Obama que amb ell. De tota manera, m’han explicat que estava fent una bona pretemporada”.

El periple barcelonista es completa amb Alves a Estònia; Xavi, Puyol, Piqué i Sergio Busquets a Macedònia; Keita a París; Touré a Tunísia; Abidal a les Illes Fèroe; i Márquez i Gudjohnsen, que viatjaven directament des de San Francisco, als seus respectius països.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.