2-2: el Barça perd el liderat a Almeria

Un error defensiu, un autogol i l'expulsió exagerada d'Ibrahimovic frenen l'equip blaugrana, que es deixa dos punts i el primer lloc a la classificació pel 'goal average'

Cliqueu aquí per seguir el partit minut a minut

El Barça no ha pogut aconseguir la victòria en la seva visita a Almeria (2-2) en un partit força estrany en què els blaugranes han tingut la pilota i les ocasions, però un error, un autogol i l'expulsió d'Ibrahimovic a 30 minuts del final han posat massa bastons a les rodes de l'equip, que amb tot ha buscat la victòria fins al final.

L'equip de Guardiola –l'entrenador també ha estat expulsat durant la primera part del matx– ha fet un bon partit des del punt de vista tàctic, ha dominat àmpliament la possessió de pilota i ha arribat amb facilitat a l'àrea rival, però un cop més li ha faltat efectivitat de cara al gol per marcar les diferències i ho ha acabat pagant, perquè l'Almeria sí que ha estat eficaç i ha marcat en la seva primera aproximació, un córner que ha rematat Cisma a gol al minut 12 de partit.

La reacció blaugrana ha estat bona i les ocasions han arribat amb fluïdesa, de Xavi, de Pedro, d'Ibrahimovic en dues ocasions. No hauria estat estrany marxar al descans amb el partit remuntat, però el gol de l'empat ha arribat al minut 41 en una falta directa transformada per Messi.

La segona part ha començat igual que la primera, amb domini del Barça i gol de l'Almeria. Aquest cop l'equip andalús ha tingut una bona arribada per l'esquerra i la centrada l'ha tocada Puyol amb tan mala sort que l'ha introduït a la porteria de Víctor Valdés.

Era el 2-1 i la mala sort del gol encara s'ha vist incrementada amb una expulsió d'Ibrahimovic, absolutament exagerada, per una acció sobre Cisma que el línier ha interpretat com una agressió. Amb 10 jugadors, el Barça ha seguit atacant, dominant i arribant i ha aconseguit reequilibrar el marcador aviat, al minut 65, en una jugada de Pedro fins a la línia de fons que ha acabat rematant Messi a gol.

A partir d'aquí, el Barça no s'ha conformat en absolut, i Messi ha tingut la victòria en dues rematades que el porter Alves –el millor jugador local– ha salvat amb dues grans intervencions. El rellotge ha avançat i les arribades blaugranes han anat perdent claretat fins que l'àrbitre ha xiulat el final.

El punt sumat pel Barça, combinat amb la victòria del Reial Madrid sobre el Sevilla en temps de descompte (3-2), fa que ara l'equip blanc iguali el Barça a la classificació i li prengui el liderat pel goal average.