Esports

Fisichella pilotarà el segon Ferrari

L’italià de Force India serà el company de Räikkönen fins a final de temporada en el lloc de Badoer, que havia substituït sense cap èxit Massa

El pilot italià de Force India, Giancarlo Fisichella, serà el company del finlandès Kimi Räikkönen a Ferrari fins a final de temporada, segons va anunciar ahir l’escuderia italiana a la seva web. Fisichella correrà les cinc curses que falten del Mundial de Fórmula 1 d’aquesta temporada en lloc del veterà Luca Badoer, que havia corregut sense èxit –no va passar del dissetè lloc– a València i Bèlgica en substitució del titular, el brasiler Felipe Massa, que va patir un greu accident als entrenaments del GP d’Hongria a finals de juliol i amb qui Ferrari ja no compta fins a començaments de la temporada que ve.

Fisichella, de 36 anys, va ser segon diumenge passat al GP de Bèlgica, només per darrere de Räikkönen, i va aconseguir la primera pole position de la història per a Force India. El pilot italià va debutar a la F-1 a Austràlia el 1996 amb l’escuderia Minardi i ha aconseguit tres victòries de cursa, al Brasil 2003 amb Eddie Jordan, a Austràlia 2005 i Malàisia 2006 amb Renault. L’italià ha disputat 225 curses i la seva millor classificació en el Mundial és el quart lloc que va aconseguir el 2006.

Marc Gené segueix igual
“Hem escollit Fisichella perquè en podem esperar una valuosa contribució en la part final de la temporada”, va explicar el director de Gestió Esportiva de Ferrari, Stefano Domenicali, que va precisar que Fisichella serà el pilot reserva de Ferrari el 2010. Segons fonts de l’escuderia italiana, però, això no implicarà cap canvi en la funció del català Marc Gené, que actualment és pilot de proves de Ferrari, juntament amb Badoer.

Després del GP de Bèlgica i de la decebedora actuació de Badoer, va sorgir el rumor que Fernando Alonso podia ser qui pilotés un Ferrari en la pròxima cursa, el 13 de setembre a Monza, però aviat es va esvair aquesta possibilitat, ja que Flavio Briatore, el cap de Renault, s’hi va negar en rodó. Per tant, caldrà seguir esperant per veure l’asturià al volant d’un Ferrari, que sembla ser el destí d’Alonso, a curt o mitjà termini.

Segons Domenicali, “Fisichella ha demostrat durant la seva carrera que és ràpid i competitiu i per això estem orgullosos de poder tenir un pilot italià a la nostra escuderia”. Al seu torn, Fisichella ha dit que ara mateix es troba “al setè cel” i que donarà “el màxim per recompensar Ferrari per la gran oportunitat que em dóna; sé que no serà fàcil, però faré el màxim per obtenir els millors resultats possibles”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.