1-1: El Barça sobreviu a Stuttgart en un altre mal partit

Un gol d'Ibrahimovic al principi de la segona part quasi encarrila una eliminatòria que, com fa un any a Lió, havia perillat seriosament durant la primera part

Cliqueu aquí per veure la retransmissió del partit minut a minut

El Barça ha arrencat un empat (1-1) del camp de l'Stuttgart en el partit d'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, disputat aquesta nit a la localitat alemanya.  El resultat és bo tenint en compte que l'eliminatòria es podrà decidir en el partit de tornada al Camp Nou i que marcar a camp contrari té un plus de valor en aquest tipus d'eliminatòries, però el bo es converteix en magnífic si tenim en compte el mal partit del Barça i la seva horrorosa primera part en què només va aconseguir sobreviure davant l'equip alemany.

Exactament com fa un any a Lió, exactament com havia anticipat Guardiola durant les últimes 48 hores, el Barça va patir i molt davant l'Stuttgart en la represa de la Lliga de Campions. El partit havia començat bé amb les altes d'Alves i Xavi i la presència del migcampista a l'onze titular, però després del xiulet inicial les coses es van anar torçant progressivament fins acabar la primera meitat celebrant la derrota parcial de l'equip barcelonista per només un gol (1-0) de diferència.

L'Stuttgart no tenia arguments futbolístics per sorprendre el Barça, ni tampoc per superar-lo, però sí que ho va fer a base de jugar al 120 per cent. Els alemanys han sortit a totes, hi han anat més, han defensat amb fúria, han arribat abans a les pilotes dividides, han guanyat segones i terceres jugades i el Barça ha acabat perdent el control inicial, ha anat fent passes enrere, ha encaixat un gol de cap de Cacau, fruit més de l'empenta i la insistència que del perill de la jugada, i ha acabat fent mans i mànigues per evitar el segon gol, incloses un parell d'intervencions providencials de Víctor Valdés.

El Barça ha tornat a perdre massa pilotes a mitja jugada i això no només han estat facilitats per al joc més bàsic dels alemanys, sinó que li ha robat tota la profunditat als propis intents d'arribar a la porteria de Lehman. L'única, ha estat un xut de Messi que el porter alemany no ha pogut aturar i que ha acabat topant amb el pal. Amb tan poc, el Barça ha celebrat el final de la primera part.

El gol d'Ibrahimovic als set minuts de la segona part, rematant una pilota despenjada per Piqué, ho ha canviat tot; el perill real de K.O., el signe de l'eliminatòria i el partit en si. El Barça s'ha concentrat a omplir el migcamp, a no repetir els errors i a no regalar tantes pilotes al rival i el gol no només li ha donat més tranquil·litat per aconseguir-ho, sinó que també ha tallat les ales als alemanys, que també han pagat l'esforç físic de la primera part.

Henry ha entrat per Touré i després Guardiola ha protegit Márquez (amb targeta) per donar entrada a Milito i el Barça, amb més pausa i precisió, ha tingut deu o quinze minuts bons en què fins i tot hauria pogut millorar el resultat, però tampoc hauria estat just. Després, l'equip s'ha conformat amb mantenir el partit sota control, minimitzar els riscos i avançar només quan la situació era molt clara.

Molinaro ha salvat un gol amb el braç sobre la línia (al'àrbitre no ho ha vist) i Valdés ha tornat a avortar una jugada de perill en una falta lateral, però llevat d'aquestes dues accions, el partit ha mort al migcamp entre el rondo conservador del Barça  i la impotència de l'Stuttgart per trencar-lo.

Fitxa tècnica:

Vfb Stuttgart: Lehmann; Celozzi, Tasci, Delpierre, Molinaro; Gebhardt (Rudy, 82), Träsch (Kuzmanovic, 58), Khedira, Hleb; Pogrebnyak (Marica, 63) i Cacau.
FC Barcelona: Valdés; Puyol, Márquez (Milito, 58), Piqué, Maxwell; Touré (Henry, 54); Busquets, Xavi; Messi, Ibrahimovic i Iniesta.
Gols: 1-0: m. 25, Cacau, de cap a centre de Gebhard. 1-1: m. 52, Ibahimovic.
Àrbitre: Bjorn Kuipers (Holanda), que ha amonestat Márquez, Busquets, Gebhard i Molinaro.