Esports

L'Espanyol rebutja la primera oferta del Yokohama per insuficient

La primera reunió pel traspàs de Nakamura va ser de tot infructuosa. L'Espanyol va rebutjar la proposta, que va considerar insuficient. Avui hi haurà una altra trobada per intentar afinar la venda del mig japonès

Aquest dimarts es va produir la primera reunió entre l'Espanyol i els agents de Nakamura. En un inici, el club blanc-i-blau havia negat dilluns qualsevol contacte per parlar del traspàs de Nakamura al Yokohama Marinos. Els esdeveniments van fer ahir un gir radical.

La cimera es va produir a les oficines del club a Cornellà - el Prat. Per part de l'Espanyol, hi van ser presents el conseller delegat, Joan Collet; el conseller encarregat de l'àrea esportiva, Germán de la Cruz, i el director esportiu, Ramon Planes. Per part del futbolista, el seus agents, Roberto Tukuda i Manel Ferrer.

La reunió es va allargar una hora i mitja, tot i que encara no es va arribar a cap acord. Els representats de Nakamura van traslladar als dirigents blanc-i-blaus una oferta del Yokohama Marinos inferior a un milió d'euros. Una quantitat que els catalans van rebutjar taxativament.

Els mandataris espanyolistes consideren que és massa baixa i que no compleix gens les expectatives del club. Era una primera presa de contacte per calibrar posicions, i l'Espanyol es va mostrar ferm en la seva postura.

El club català només començarà a considerar viable la sortida de Nakamura si arriba a un milió d'euros, ja que pretén recuperar part dels diners invertits en el fitxatge del japonès.

Tot i això, el contracte del migcampista té molts punts per negociar. Des d'aspectes com ara el marxandatge, fins als drets d'imatge del jugador per la gira del Japó, que estan repartits al cinquanta per cent entre l'Espanyol i Nakamura. Aquest és el gran escull per negociar.

El club blanc-i-blau té signada una gira pel Japó que depèn, en gran part, de la continuïtat del futbolista en el conjunt blanc-i-blau. Si Nakamura no milités en les files de l'Espanyol, el valor dels amistosos que es disputarien baixaria exponencialment. Per aquest motiu, el club blanc-i-blau vol minimitzar aquesta pèrdua i incloure una compensació econòmica en aquest apartat.

En qualsevol cas, Nakamura té els dies comptats a l'Espanyol, i la seva sortida s'acabarà tancant aquesta setmana.

L'Espanyol, en certa manera, té la paella pel mànec en aquests moments. Sap que Nakamura ja té lligat un preacord amb el Yokohama Marinos i que la seva inadaptació a l'Espanyol i a la cultura catalana és absoluta. El futbolista vol marxar i el seu representant està pressionant per totes bandes.

Per això, els dirigents de l'Espanyol no tenen pressa per tancar l'acord, sobretot sabent que el mercat de fitxatges en la Lliga japonesa es tanca el 6 de març. Una altra carta que juga a favor de l'Espanyol és el proper Mundial de Sud-àfrica. Nakamura és l'estrella de la seva selecció, però si no juga amb assiduïtat, el seu lloc en el combinat del seu país està en perill.

El japonès, de 31 anys, sap que és el seu últim Mundial i no es vol perdre aquest caramel. Ara la negociació és una partida d'escacs. Ahir es va disputar la primera partida, la d'aproximació, i les properes passes aniran encaminades a afinar la venda i ajustar les xifres del traspàs. Qui es posi més nerviós haurà de cedir, i l'Espanyol, de moment, viu amb la tranquil·litat més absoluta o, almenys, això sembla.

En tot cas, quan el traspàs comenci a ser una realitat, els dirigents del Yokohama Marinos es desplaçaran a Barcelona per rubricar la venda.

Fins que això no es produeixi, Nakamura continuarà sumant dies –ja n'acumula 226 des de la seva presentació multitudinària a Cornellà - el Prat– i nits a la seva casa de Sant Cugat.

El problema per alliberar Nakamura són els drets compartits entre el mig i l'Espanyol per la gira de l'estiu pel Japó


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.