Esports

Repòquer de Cavendish

El britànic, imbatible en el cos a cos, guanya el seu cinquè esprint i amb només 23 anys ja suma nou victòries al Tour

Igual que a la muntanya Alberto Contador té una o dues marxes més que la resta del gran grup, a l'esprint és Mark Cavendish qui no troba rival. El jove ciclista de l'illa de Man ha guanyat totes les arribades massives d'aquest Tour, a excepció de la de Barcelona, a Montjuïc, que picava cap amunt i el va perjudicar. Les altres cinc se les ha endut amb enorme autoritat i ahir va confirmar-ho a Aubenas, meritori després del desgast dels Alps, superant un port de segona a 15 quilòmetres de meta, a només dos dies d'arribar a París, altre cop davant el noruec Thor Hushovd.

És cert que Cavendish té en el Columbia un equip que es comporta com un rellotge i li serveixen l'esprint en safata deixant-lo a 200 o 300 de meta, però és igual de real que el corredor té un èxit de quasi el 100%. No falla. Així va ser en l'edició passada, quan va sumar quatre victòries i així és aquest any, amb un repòquer que el situa amb només 23 anys com el britànic amb més victòries en la història del Tour. Supera Barry Hoban, dels anys 70. Ara li queda la incomparable entrada als Camp Elisis de repte final.

Mentrestant, per darrere, Óscar Freire -cinquè- tornava a quedar-se a les portes del triomf i Lance Armstrong aprofitava un petit tall en un dels últims revolts per esgarrapar quatre segons en la seva particular lluita pel podi. Potser una diferència anecdòtica, potser uns segons valuosos davant Bradley Wiggins en la superascenció d'avui al Mont Ventoux. L'americà avantatja ara Wiggins en 15 segons i Frank Schleck en 38 segons, mentre que té el segon lloc d'Andy Schleck a un minut i 10 segons.

Alberto Contador també va perdre aquests 4 segons, però per al líder totpoderós del Tour no és ni noticiable. Amb més de quatre minuts sobre el segon i sense haver mostrat ni un dia de debilitat, el madrileny ja compta les hores per aixecar el seu segon Tour.

També sembla que Contador comença a passar comptes amb Lance Armstrong i el director de l'Astana Johan Bruyneel per haver-li discutit el lideratge de l'equip. "Aquest Tour l'assaboriré dues vegades perquè ha sigut difícil cada dia", va dir ahir. Avui podria intentar posar la cirereta al seu domini al Ventoux, prestigiosa i singular pujada a la Provença.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.