Esports

Queralt Castellet, candidata a medalla als Jocs d'hivern

La sabadellenca començarà avui competir per fer-se un lloc entre les millors

L’estampa que ofereixen les muntanyes nevades on sigui que s’organitzin els Jocs Olímpics d’Hivern –encara que aquesta vegada hagi anat de poc que no s’emblanquinen-, sempre ajuda a connectar l’imaginari amb els paisatges del mont Olimp grec. A l’alçada del mite, la participació en unes Olimpíades es un privilegi reservat a molt pocs, i entre ells, pels esportistes escollits, suposa un repte que supera qualsevol Copa, Lliga o torneig.

La sabadellenca Queralt Castellet es dins aquest grup selecte per segona vegada en la seva vida -i amb nomes 20 anys!-. La primera va ser en els anteriors JJOO de Tori, on l’esportista mes jove de tota l’Olimpíada va aconseguir una desena plaça a la ‘halfpipe’. Ara, com a abanderada del combinat espanyol i principal candidata a obtenir una medalla, Castellet ha desembarcat a Vancouver on des d’avui mateix començarà a competir per fer-se un lloc entre les millors.

Els quatre anys de marge que han passat entre les dues grans cites han servit perquè la Queralt creixi i sumi experiència tant a nivell personal com esportiu. La segona plaça al campionat mundial de freestyle del 2007 o els tres podis aconseguits al llarg de la Snowboarding World Cup del 2007-08 i la tercera posició final a la halfpipe la confirmen com una de les principals aspirants a coronar-se. L’impàs però, també ha tingut els seus episodis negatius; després de proclamar-se subcampiona mundial junior a Nagano l’any passat, la sabadellenca va arribar a la cita del Mundial a la Molina amb tota la il·lusió del món per fer un bon paper a casa, davant la seva gent. Una mala ronda classificatòria va deixar els seus aficionats sense poder-la veure a les finals, i a ella, amb un disgust immens.

I es que quatre anys donen per molt. Amb millors o pitjors actuacions, és innegable que la vallesana s’ha confirmat com una gran ‘rider’ que es troba entre les millors del món, amb una dilatada carrera per endavant que s’augura plena d’èxits majors, començant per les enormes esperances dipositades en aquesta nova cita Olímpica. Castellet ha passat les setmanes prèvies als XXIens Jocs d’Hivern, als Estats Units, aprofitant diverses competicions internacionals per entrenar-se i posar-se en forma. Tot i els bons resultats a l’ultima prova de la Dew Tour on va quedar primera, la sabadellenca no es pot refiar ja que moltes de les seves principals rivals no hi eren presents i arriben amb altres credencials; l’ocasió que compta és una, i per molt que la seva precocitat li permeti disposar d’altres cites Olímpiques, alguna cosa fa pensar que aquesta serà la bona perquè la Queralt sigui, d’entre els 2.635 atletes participants, una de les afortunades que torni a casa amb una medalla al coll.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.