Esports

A totes per Txigrinski

El Barça farà una nova oferta pel central del Xakhtar, que podria flexibilitzar la seva postura després de la seva eliminació a la Champions

Reflexió. Diàleg constant. Trucades. Negociacions transoceàniques. Pep Guardiola no només va ultimar ahir la preparació del partit que el Barça va disputar contra el Seattle Sounders aquesta matinada (4.30 h, TV3 i La Sexta; 12.30 h, en diferit per totes dues cadenes), sinó que va intercanviar informació i criteris amb el secretari tècnic, Txiki Begiristain, i el director de futbol, Raül Sanllehí, per avançar en la incorporació dels reforços que encara necessita.

L’entrenador del Barça ja va advertir a finals de maig que la seva plantilla era molt curta, massa per afrontar un nou curs més atapeït de competicions i de dates per la proximitat del Mundial. A tres setmanes de tancar-se el mercat, el cos tècnic veu com la plantilla encara no s’ha eixamplat. No s’ha debilitat, però ha perdut quantitativament un jugador. Maxwell ocupa el lloc de Sylvinho, Ibrahimovic el d’Eto’o, Henrique el de Cáceres i encara ha marxat Hleb.

El mig del camp i la defensa són les posicions que Guardiola considera més desguarnides. Avaluades les mancances de la plantilla i les complicacions del mercat –Mascherano s’ha tornat impossible perquè el Liverpool no el vendrà després d’acceptar la marxa de Xabi Alonso al Madrid–, el tècnic està insistint molt els darrers dies a fer un darrer esforç pel central del Xakhtar Donetsk, Dmitro Txigrinski, per qui el club blaugrana ja va fer una ofensiva el mes passat amb un desplaçament de la cúpula directiva i executiva de l’entitat a Ucraïna.

El no va ser rotund, perquè el propietari del Xakhtar, el magnat Rinat Akhmetov, va al·legar que no té cap urgència econòmica per fer progressar el seu club. No obstant, l’eliminació del seu equip de la prèvia de la Champions, consumada ahir al camp del Timisoara, l’obligarà a escoltar una oferta a la baixa del Barça. El club blaugrana havia ofert 18 milions d’euros per un jugador que, en tot cas, no podria jugar ja la Champions amb els de Guardiola, en haver participat en la competició amb un altre conjunt.

Amb independència d’això, Guardiola ha remarcat que l’arribada del corpulent central ucraïnès permetria dosificar en Lliga i Copa Márquez i Piqué, que d’aquesta manera podrien jugar de migcentres –ja ho han fet en el passat–, especialment quan Keita i Touré hagin d’acudir a la Copa Àfrica.

Sense renunciar a l’extrem

Si no pogués fitxar finalment Txigrinski, el Barça podria optar a destinar 20 milions d’euros a fitxar Juan Mata. El pare de l’extrem del València s’ha de reunir demà amb el club xe per avenir-se a renovar contracte o forçar la marxa al Barça, que tanmateix tampoc descarta, sotto voce, Ribéry.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.