Esports

L'adéu de Nakamura és qüestió d'hores

La contraoferta del Yokohama Marinos ha acostat molt les posicions i la marxa del jugador japonès és gairebé un fet

L'Espanyol i el Yokohama Marinos han acostat les posicions per al traspàs de Shunsuke Nakamura al club japonès. Ahir dimecres es van reunir a les oficines del club el representant del jugador Roberto Tsukuda amb el conseller delegat, Joan Collet, i Germán de la Cruz. Tsukuda va transmetre la nova proposta que li va fer arribar el president de Yokohama i es va desfer el nus del primer contacte en què el Yokohama Marinos proposava la compra dels drets del jugador amb una oferta sensiblement inferior a les pretensions del club espanyolista, que entenia inviable l'operació atès el cost de la seva contractació i les possibilitats de negoci que perdria amb la seva marxa. Cal recordar que l'Espanyol va haver de pagar un milió d'euros en concepte de comissions perquè el jugador era agent lliure i li va signar un contracte de dues temporades a un milió d'euros de fitxa per cada campanya.

Ahir, però, el club japonès va augmentar considerablement la primera oferta. La nova proposta recollia una millora considerable de la contraprestació econòmica, pal de paller de la negociació. A falta de confirmació oficial, l'oferta presentada recollia el pagament d'entre 1,3 i 1,5 milions d'euros i l'estalvi de part de la fitxa del jugador aquesta temporada. En total, la xifra de negoci s'aproximava més a les pretensions inicials de l'Espanyol, que entenia que no podia signar la baixa del jugador per menys de dos milions d'euros, quantitat en la qual segurament es tancarà l'operació en les pròximes hores.

Des del Japó, el president del Yokohama Marinos, Akira Kaetsu, va seguir les negociacions fil per randa amb la intenció de desplaçar-se cap a Barcelona per tancar la compra del seu jugador insígnia tan bon punt s'arribés a un principi d'acord. Ahir, al tancament d'aquesta edició, no es va poder confirmar si estava viatjant o pensava fer-ho a primera hora d'avui dijous. Tant si és per tancar l'operació com per tornar a desencallar les distàncies econòmiques que encara hi ha, Kaetsu ja té programat el viatge.

Gira descartada
Tot i que algunes fonts periodístiques apuntaven ahir la possibilitat que dins de l'acord es tindria en compte els ingressos previstos per la participació en la gira per rebaixar el cost del traspàs, fonts oficials del club van negar aquesta possibilitat. «Serà un traspàs pur i dur sense tenir en compte la gira», explicaven a aquest diari a última hora d'ahir.

Per tancar-lo o per desencallar-lo, el president del Yokohama té previst viatjar a Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.