Barça

Ja els tenim aquí

Gairebé al complet. Valdés, Piqué, Xavi, Busquets, Iniesta, Cesc i Pedro van passar ahir la revisió mèdica i ja es van exercitar amb el grup a les ordres de Tito Vilanova

Tito Vilanova ja té a les seves ordres gairebé la totalitat de la plantilla, després de la incorporació ahir al grup dels set jugadors que no fa ni un mes es van proclamar campions de l'Eurocopa amb la selecció espanyola. Quatre setmanes després d'aquella cita, Víctor Valdés, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas i Pedro Rodríguez han posat fi a les seves vacances. A partir de les 9 del matí, tots set, juntament amb Puyol, que ahir va rebre l'alta, van passar la revisió mèdica pertinent i, ja a la tarda, en una sessió preparatòria que va tenir lloc a la ciutat esportiva i a porta tancada, es van exercitar per primera vegada aquest estiu amb la resta del grup, encapçalat per Leo Messi, i amb Tito Vilanova com a màxim comandant de l'equip. També van participar en l'entrenament d'ahir els jugadors del filial Sergi Roberto, que continuarà fent la pretemporada amb el primer equip, i el porter Oier Olazábal. Avui, la plantilla s'entrenarà en sessió doble, el mateix que dijous, mentre que demà i divendres, només s'exercitarà al matí.

Així, dues setmanes després d'haver donat el tret de sortida a la pretemporada, el tècnic blaugrana ja pot començar a preparar el curs que ve, que s'iniciarà el cap de setmana del 18 i el 19 d'agost amb el primer partit de lliga contra la Real Sociedad al Camp Nou, amb gairebé totes les seves millors peces. De moment, només hi falten els sis jugadors que encara estan de baixa, David Villa, Fontàs, Abidal, Thiago Alcántara, Isaac Cuenca i Muniesa, tot i que els dos primers s'exerciten amb el grup i a bon ritme i no seria d'estranyar que rebessin l'alta mèdica en els propers dies o setmanes. Tampoc hi són Jordi Alba, Martín Montoya i Cristian Tello, encara als Jocs, tot i que per ben pocs dies. I és que després de la derrota de diumenge contra Hondures, el partit de demà contra el Marroc serà l'últim que disputarà el combinat de Luis Milla en aquesta cita olímpica. Tot i que falta que Tito Vilanova decideixi quants dies de vacances els dóna –Jordi Alba també va participar en l'Eurocopa–, tots tres –Tello encara té fitxa del filial– s'incorporaran a la disciplina blaugrana molt abans del que es preveia inicialment.

Contra el PSG, de gala

Per al tercer amistós de l'estiu, dissabte al Parc dels Prínceps de París contra el PSG dels petrodòlars i els exblaugrana Ibrahimovic i Maxwell i l'exmilanista Thiago Silva, Tito ja comptarà amb un total de disset efectius del primer equip i podrà alinear, si ho considera oportú, un onze de gala, sense haver de donar tant de protagonisme als jugadors del filial o fins i tot del juvenil, com s'ha vist obligat a fer en els dos compromisos anteriors, contra l'Hamburg (1-2) i el Raja Club Athletic (0-8). Serà, doncs, el primer cop que es pugui veure ja en acció i amb quasi tots els seus millors efectius, és a dir, en la seva millor essència, el nou Barça de Vilanova, i contra un rival més que exigent.

NO HI SÓN TOTS

A banda dels sis jugadors de baixa, només falten Jordi Alba i Montoya

DISSABTE, DE GALA

Per enfrontar-se amb el PSG d'Ibra, Tito tindrà disset efectius del primer equip

Carles Puyol rep l'alta mèdica i podria jugar dissabte

L'altra gran notícia del dia d'ahir va ser que Carles Puyol ja ha rebut l'alta mèdica i ja s'entrena amb total normalitat. Així ho va anunciar el club amb un comunicat a primera hora de la tarda. El capità, que va passar per la sala d'operacions per sotmetre's a una artroscòpia al genoll dret el 12 de maig passat, poc abans de la final de la copa del Rei contra l'Athletic disputada al Vicente Calderón, s'ha estat recuperant des d'aleshores i ahir, després de passar al matí la revisió mèdica i rebre l'alta, a la tarda ja es va exercitar a les ordres de Tito Vilanova. De fet, la setmana passada ja es va començar a entrenar en solitari, el tram final de la recuperació abans del seu retorn a l'equip. El central de 34 anys no va amagar la seva alegria i així ho va reflectir a través de Twitter. “Bones notícies... feliç”, va piular Puyol, que també va voler ser agraït amb tots aquells que l'han ajudat aquests mesos, “en especial a Juanjo Brau”, el recuperador blaugrana, que fins i tot el va acompanyar el mes de juny a Eivissa, on el defensa blaugrana ja es va començar a exercitar després de l'operació. Avui, podrà explicar alguns detalls més del seu procés de recuperació i de les perspectives amb què afronta la temporada, ja que és el jugador escollit per comparèixer en la roda de premsa posterior a l'entrenament matinal. Tot i que inicialment les previsions eren que Puyol estigués unes sis setmanes de baixa, finalment n'ha estat unes onze. Ara, podria reaparèixer dissabte en l'amistós contra el PSG, en què ja podria disputar alguns minuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.