Esports

futbol

La FIFA admet Kosova i Gibraltar com a membres de ple dret

El Congrés de la Federació Internacional de Futbol aprova per àmplia majoria les dues sol·licituds d'ingrés

El país balcànic ja va ser acceptat recentment a la UEFA

La FIFA ha aprovat aquest divendres l'admissió de Kosova i Gibraltar com a membres de ple dret durant el 66è Congrés de l'organització a Mèxic.

L'antic territori iugoslau, que ja va ingressar recentment a la UEFA, s'ha convertit en el membre 210 d'aquest organisme amb el suport de 141 delegats i l'oposició de 23. El Congrés també ha donat la benvinguda a Gibraltar com el membre 211 amb 172 vots a favor i 12 en contra.

La Federació de Kosova va presentar el passat 15 de març la seva sol·licitud d'admissió a la FIFA després de completar el seu ingrés a la UEFA, que es va formalitzar el 5 de maig a Budapest.

La Federació Internacional de Futbol assenyala que, malgrat els “desafiaments” financers i organitzatius existents, al país balcànic existeix una “passió latent” per aquest esport i un potencial de desenvolupament, per la qual cosa “compleix totes els criteris reglamentaris per a la seva admissió”.

El president de la Federació de Kosova, Fadil Vokrri, ha agraït la decisió “en nom de tots els jugadors” del seu país.

La Federació de Sèrbia s'ha manifestat en contra de la decisió. També ha confirmat que Sèrbia ha presentat una queixa al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS, per les seves sigles en anglès) sobre la votació a la UEFA per admetre Kosova.

De la seva banda, el president de l'Associació de Futbol de Gibraltar, Michael Llamas, ha destacat que “són rares les ocasions en les que Gibraltar es pot posar dempeus per adreçar-se al món sencer”. Ha estat un llarg camí per arribar a ser membre de la FIFA. Ha estat fantàstic”, ha celebrat.

La votació de l'admissió de Gibraltar es produeix en compliment d'una decisió del TAS emesa el 27 d'abril, que ordenava el Consell de la FIFA a sotmetre a votació del Congrés la sol·licitud del territori britànic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia