El Girona no té memòria i prescindeix d'Agné

Gusó busca «un canvi de dinàmica», però fa una setmana el volia renovar

Cinc derrotes seguides han precipitat la decisió quan només queden cinc partits

A l'entrenador li ho van dir ahir abans de l'entrenament, que es va suspendre

Salamero es farà càrrec de la plantilla fins al 30 de juny i avui ja dirigirà la sessió

Josep Gusó
PRESIDENT DEL GIRONA
«Apartar una persona d'una idea i un projecte, fa mal. Però s'ha pres perquè nosaltres, i jo personalment, crec que és el millor per al Girona. El Girona està per damunt de les persones»
«A Raül Agné se li ha d'agrair que el Girona estigui a segona A i durant tota la història serà la persona que ens hi haurà dut»
«Estem convençuts que això ho tirarem endavant i que amb una cara nova al vestidor canviarem la dinàmica de l'equip»
«Estàvem en caiguda lliure, i la decisió es pren per trencar la dinàmica i guanyar un partit. Amb un triomf, l'equip s'haurà descarregat psicològicament»
«Si ens salvem, a qui ho agrairem? A Agné i Salamero»
«Hi ha hagut pressió quan estàvem a punt d'aconseguir l'objectiu. Més que res, és autopressió de l'equip»
«Agné és un professional i de la mateixa manera que se'l va fitxar, ara se li ha dit que s'ha arribat fins aquí»
«El director esportiu i el secretari tècnic són els tècnics, però la decisió és de la junta i el president com a màxim responsable»

Tot just fa onze mesos de la Gironamania que va explotar a la demarcació després que un equip sense estrelles i amb una gran vocació col·lectiva toqués el cel amb un històric ascens. El líder d'aquell grup humil i treballador s'havia de buscar a la banqueta; un tècnic jove i fet a casa que va aconseguir projectar el club fins a la Lliga de Futbol Professional i que va convertir el Girona en l'equip de moda de segona A després d'una primera volta primorosa. Ahir més que mai, la junta directiva va obviar un passat recent carregat d'èxit i un present relativament tranquil·litzador –l'equip avantatja de cinc punts un Alavés ferit de mort a cinc jornades del final– i va rebaixar Raül Agné a la condició d'entrenador condemnat per una sèrie de mals resultats, l'únic argument esgrimit pel president. Ni sentiments ni memòria.

Les cinc derrotes que ha encadenat el Girona han precipitat la destitució d'Agné. El club havia intentat transmetre els últims dies un missatge de tranquil·litat, però no les tenia totes. La directiva dubtava tant sobre quin camí havia de seguir que, segons va reconèixer Agné, encara la setmana passada li va oferir la renovació. Ahir, en canvi, quan el tècnic va arribar a Montilivi disposat a dirigir l'equip en l'entrenament, el president i el director esportiu li van comunicar la decisió presa per la junta directiva. Entre l'oferiment de renovació i la destitució, només hi ha un partit, a Elx, on l'equip va fer una bona primera part però va acabar caient (2-1). «Estàvem en caiguda lliure, i la decisió es pren per trencar la dinàmica», va comentar Josep Gusó en anunciar la destitució, acompanyat pel vicepresident Josep Rigau –a la sala de premsa també hi havia els directius Josep Sierra, Jordi Miró i Camil Molina–, però no pel director esportiu i ja nou entrenador, Javi Salamero.

El relleu a casa.

Amb un marge molt estret per acabar la competició (cinc jornades), el club ha encarregat a Javi Salamero que assumeixi la direcció de l'equip. El fins ara director esportiu es vol envoltar d'un grup de col·laboradors en el cos tècnic i començarà a treballar amb la plantilla avui mateix (l'equip tenia festa, però s'entrenarà després d'haver descansat ahir). El seu debut en una banqueta de segona A serà diumenge, al camp del Castelló. El secretari tècnic, Miki Albert, assumirà les funcions de director esportiu fins al 30 de juny.

Un cop dur al vestidor.

Agné no en sabia res, de la destitució, ni tampoc la plantilla no la intuïa quan va anar cap a l'estadi de Montilivi, citada per a un entrenament que es va acabar suspenent. La majoria dels jugadors van marxar amb cares llargues i amb la sensació que els costaria molt de digerir l'acomiadament de l'entrenador. Els agradi o no, avui hauran d'encetar una nova etapa, amb noves instruccions a la plantilla i sense el costum de veure-hi Raül Agné, el tècnic que els ha guiat fins ara. Una lliga molt curta, de cinc jornades –Castelló, Nàstic, Eibar, Tenerife i Osca–, en què han d'aferrar una permanència ben encarrilada.

Un cos tècnic més ampli, emmirallant-se en el model anglès

Javi Salamero es farà càrrec de la plantilla del Girona a partir d'aquest matí –hi ha programat el primer entrenament de la setmana, abans del qual el club farà la presentació del relleu d'Agné–, però no ho farà tot sol. La idea de l'àrea tècnica del club és començar a aplicar (amb el condicionant del poc marge de temps que queda per acabar la lliga) un projecte que tenien pensat per la temporada que ve. El Girona s'ha fixat en el model que utilitzen diversos clubs anglesos, amb la figura d'un màxim responsable tècnic però coordinat amb un grup nombrós de col·laboradors, cadascun dels quals especialista en una àrea determinada. En comptes d'apostar perquè l'entrenador assumeixi gairebé tota la responsabilitat en l'activitat diària, la idea és delegar les funcions i formar un equip de tècnics del primer equip. Arran de la decisió que va prendre la directiva ahir de destituir Raül Agné i rellevar-lo per Javi Salamero, la direcció esportiva va començar a treballar a fons ahir al matí per integrar diverses persones al cos tècnic. El club pensa a afegir tres col·laboradors a Salamero i la intenció és que s'incorporin de manera immediata al club, si pot ser, avui mateix.

Amb la marxa del tècnic de Mequinensa, també va deixar el club Arnau Sala, exjugador del Girona que es va convertir en el segon entrenador quan Agné va arribar a Montilivi, l'estiu del 2007. En canvi, el preparador físic, Toni Masferrer, continuarà al Girona fins a final de curs. El club ha d'acabar de concretar la situació dels altres membres del cos tècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.