Futbol català

ALAN BARÓ

JUGADOR DE LA PONFERRADINA

“Espero treure'm l'espina a 2a A”

L'empordanès, que ha jugat sempre a la defensa, destaca la solidesa del grup

Diu que jugar a casa seria un orgull, però no n'ha sabut res i té dos anys més de contracte a Ponferrada

A mb el Girona buscant jugadors de la demarcació, n'hi ha un que torna a segona A. Alan Baró Calabuig (Darnius, 22-06-1985) ha estat una peça indiscutible a la Ponferradina, que va superar el Tenerife. L'altempordanès ha renovat per dues temporades més i ahir celebrava l'ascens amb una rua a Ponferrada.

Hi ha molta eufòria?
Sí, és increïble. No t'ho pots imaginar. La gent es torna boja pel futbol. S'han abocat amb l'equip i han sortit al carrer a celebrar l'ascens. És una festa molt bonica.
Han superat tres eliminatòries i un rival de molt renom com el Tenerife. Ha estat molt dur?
Ha estat un mes i mig que, al màxim nivell d'intensitat, la veritat és que es fa una mica llarg. Són tres eliminatòries, sis partits, en què ho hem hagut de donar tot. I aquesta última, contra un equip amb el potencial del Tenerife, es preveia molt dura. Ho ha estat, però crec que l'equip ha treballat de valent. Ens hem sentit molt forts en la recta final i ha estat molt agradable jugar aquests dos partits, amb tant d'ambient.
És el triomf del bloc?
Crec que sí. Hem demostrat tot l'any que som un equip molt fort, i en els moments importants sempre hem respost. A més de jugadors amb qualitat, que n'hi ha que destaquen, sempre hem fet valer el bloc i la solidesa, sobretot en defensa.
Claudio Barragán l'ha fet jugar sempre.
Estic molt content perquè m'he sentit un jugador important. He jugat tots els partits i només me n'he perdut un parell per sanció. Ha estat una temporada molt bona.
Ha fet fins i tot de lateral?
He jugat durant tota la temporada de central. Però la fase d'ascens, l'he completada tota de lateral dret. En els últims partits de lliga, hi havia els dos laterals drets lesionats, el tècnic m'hi va posar i el vaig convèncer. En canvi, de migcampista no hi he jugat. I em sembla que, a aquest pas, no m'hi posaran més.
Tornar a segona A és una reivindicació personal?
És una categoria molt bonica i hi he pogut jugar dues temporades, però sense poder gaudir-ne gaire, perquè van acabar amb descens [a l'Alacant i l'Albacete]. Ara espero treure'm l'espina i tornar a jugar a segona A amb l'expectativa de la permanència.
El Girona parla de gironitzar la plantilla. N'ha sabut res?
És evident que jugar a prop de casa sempre agrada. I fer-ho a Girona seria un orgull. Però ells tampoc m'han dit res i aquí hi estic bé. Aquest any tampoc em volia marejar gaire, i em trobo molt bé a Ponferrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.