Futbol català

El Llagostera no té opcions a Osca (3-1)

L'equip català ha sortit a la segona part decidit a retallar el desavantatge, però els locals han sabut contenir el joc ofensiu

L'Osca ha sumat aquest dissabte una important victòria (3-1) sobre un rival directe en la seva lluita per la permanència com és el Llagostera, al qual ha sentenciat en 23 minuts. Amb aquesta victòria, segueix fora de la zona de descens i està amb més tranquil·litat en la classificació de la Lliga Adelante. La creu del partit per als locals han estat les lesions que han patit tres jugadors importants en l'esquema del joc local i que li poden ocasionar problemes en futurs compromisos: Samu Saiz, Aguilera i Mèrida.

No han pogut començar millor les coses per a l'Osca, amb el gol matiner que ha materialitzat el veneçolà Darwin Machís en el primer minut després d'un passi a mida des de la banda dreta de Samu Saiz. L'Osca, que ha jugat a favor del vent a la primera part, ha dominat més i ha tingut més possessió de pilota jugant i portant el perill per les bandes a través dels veneçolans Darwin Machís i Alexander González, que arribaven amb força facilitat.

Ha pogut augmentar l'avantatge al marcador el conjunt d'Osca per mitjà del propi Machís en el minut 18, quan s'ha plantat sol davant René, encara que no ha pogut materialitzar la jugada que hagués suposat el segon gol local.

El domini dels locals ha donat els seus fruits en el minut 22 amb el segon gol, després d'un servei de córner que ha llançat Mèrida i que Íñigo López ha rematat de cap a la xarxa de René. Un gol que ha caigut com un gerro d'aigua freda en la files de l'equip visitant. La mateixa jugada ha tornat a repetir-se en el minut següent i amb els mateixos protagonistes. Mèrida, de llançador, i Íñigo López, de rematador, han col·locat el 3-0 al marcador que deixava sentenciat el partit en els primers 23 minuts.

Els dos entrenadors han hagut de fer canvis per lesions abans del descans. Primer ha estat Tébar pels visitants i a qui ha substituït Pitu. I Samu Saiz, lesionat, ha estat reemplaçat per Camacho. Amb el marcador molt favorable, els locals s'han relaxat i han deixat passar els minuts fins al descans, mentre que el seu rival no s'ha sabut sobreposar al dur cop que ha suposat tenir el marcador tan aviat i tan contundentment en contra abans de la primera mitja hora.

El Llagostera ha sortit a la segona part decidit a retallar el desavantatge. Així, ha dominat i ha tancat a la seva àrea l'Osca, que, no obstant això, ha sabut contenir el joc ofensiu i desbaratar el perill que arribava a la seva àrea. Tota la sort que l'Osca ha tingut amb els gols que ha marcat, l'ha tingut en contra en forma de lesions de tres dels seus titulars: l'esmentat Samu Saiz, Aguilera i Mèrida.

Així, Anquela, entrenador de l'Osca, ha hagut de recompondre la línia del centre del camp, encara que el domini del conjunt català no ha influït molt en l'elaboració del joc del conjunt d'Osca, que s'ha limitat més a defensar i a enviar pilotes directes als davanters. La segona part ha transcorregut sense moltes dificultats per als dos equips ja que amb prou feines s'han creat jugades de perill en les dues àrees.

Al final del partit el Llagostera ha tancat l'Osca a la seva àrea i en una de les accions ofensives ha arribat el gol després d'un xut de José Carlos que ha desviat Carlos David a la seva porteria sense que Leo Franco pogués fer res.