BÀSQUET

LLIGA CATALANA

Com canvien les coses

El Joventut, que fa 16 dies va perdre de 16 punts contra el Manresa, ahir no va trobar rival

Els nous jugadors verd-i-negres il·lusionen mentre els del Bages no troben el seu líder

Sito Alonso
TÈCNIC DEL DKV JOVENTUT
«Estem contents, perquè després de tantes derrotes era important guanyar; volem dedicar-li a en Mario, que viu un moment delicat»
«Amb més rotació hem pogut ser més intensos i hem pogut córrer molt millor; no m'esperava, però, tanta diferència»
Jaume Ponsarnau
ENTRENADOR DEL MANRESA
«Hem suspès un examen parcial, però espero que ens ajudi a millorar; tot i això, no puc amagar que me'n vaig una mica decebut, perquè m'esperava que estaríem millor»
«Ens falta cohesió, però tenim moltes ganes i segur que serem competitius»

Fa només 16 dies el Manresa va humiliar la Penya en un amistós a Sant Hilari Sacalm, per 16 punts (62-78). Dues setmanes després les coses han canviat radicalment. D'entrada, perquè els verd-i-negres, amb vuit cares noves, han tingut temps de conjuntar-se, i els nous (sobretot Tripkovic, Tucker i Valters) estan il·lusionant. Els manresans, en canvi, no van trobar el seu referent en tot el partit, que ha de ser Cusworth (10 punts) –Tucker, des del primer dia, ho és a la Penya–, ni cap altre jugador que el secundi. L'equip del Bages no té direcció, falla la posició de base tot i que San Miguel hi posa bona intenció. La teòrica igualtat de la semifinal no va existir perquè ràpidament es va veure que hi havia un equip superior a la resta, malgrat que en certs moments Sito Alonso va tenir a pista un cinc amb Franch, Jelinek, Pere Tomàs i Norel –mitjana de 19 anys–. Però quan hi va haver els principals pesos pesats no hi va haver color. Després del descans, dos triples consecutius de Tripkovic i Tucker –la Penya ha passat de la doble R de Ricky i Rudy– a la doble T va fer que la diferència pugés fins als 23 punts (70-43). Ja feia estona, però, que el duel estava trencat, perquè en cap moment els manresans van fer la sensació de poder donar guerra ni oposar resistència. Els 12 jugadors de la Penya van anotar algun punt, deixant clar que el segell que vol instaurar Sito Alonso és el mateix que els últims anys: intensitat, córrer i rotacions constants. El que va quedar més clar, però, és que tant el Joventut com el Manresa encara els queda molta feina per fer en els 15 dies que hi falten per començar l'ACB.

Patrocinador per al Manresa.

El fabricant de motos i cotxes Suzuki serà amb tota probabilitat el patrocinador principal del Manresa aquesta temporada. La idea és anunciar l'acord aquest mateix dilluns. Suzuki ja ha col·laborat molts anys amb el club a través del concessionari Accessoris Manresa. Serà el tercer patrocinador japonès consecutiu de l'equip, després de TDK i Ricoh.

Mario Fernández marxa d'urgència

El DKV Joventut va tenir una baixa inesperada d'última hora: la de Mario Fernández. El base estava concentrat amb l'equip i va haver de marxar per un problema familiar greu. El seu lloc el va ocupar el base del vinculat: Josep Franch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.