Bàsquet

Kobe Bryant confirma la seva retirada a final de temporada

El jugador estrella de Los Angeles Lakers assumeix que la seva condició física l'obliga a penjar la samarreta

Considera que és el “moment perfecte” per prendre aquesta decisió i es declara “tranquil” i “feliç”

El jugador de Los Angeles Lakers Kobe Bryant, de 37 anys, ha anunciat de manera oficial que aquesta serà la seva última temporada com a professional del bàsquet.

“Estimat bàsquet. Em vaig enamorar de tu tan profundament que t'ho vaig donar tot. Mai vaig veure el final del túnel. Ho vaig fer tot per tu, perquè això és el que vas fer amb mi fent-me sentir tan viu com m'he sentit. Em vas donar el somni dels Lakers, però reconec que la meva obsessió per tu no pot durar molt més”, escriu Bryant en un emotiu article al web The Player's Tribune titulat Dear Basketball (Estimat bàsquet).

“Aquesta temporada és tot el que em queda per donar. El meu cos sap que és el moment de dir adéu. Estic llest per deixar-te anar”, afegeix el cinc vegades campió de l'NBA i doble campió olímpic.

Al final del partit contra els Indiana Pacers, poques hores després de donar a conèixer la seva decisió de retirar-se a través de la publicació esportiva, l'estrella de l'equip californià ha explicat que “és el moment perfecte” per fer-ho. “Estic segur que és la millor decisió i a partir d'aquest moment gaudiré encara més el campionat perquè podré anar a la resta de ciutats de l'NBA amb el convenciment que ho he donat tot pel bàsquet”, ha declarat.

“M'agradaria haver continuat més, però la meva ment em diu que és el moment de l'adéu”, ha dit.

Kobe Bryant no està tenint un bon rendiment aquesta temporada i és el el pitjor de la lliga pel que fa als percentatges de tir de camp i de triples, la qual cosa ha fet que l'equip sigui també el pitjor de la Conferència Oest, amb marca de 2-13. El jugador ha patit tot tipus de lesions durant les últimes cinc temporades que li han impedit rendir al màxim.

“És cert que les greus lesions que he tingut els últims anys han pogut avançar la decisió, però en qualsevol cas crec que faig el correcte, i el que és més important, estic en pau amb mi mateix”, ha assegurat. “És una decisió des de dins i, per tant, les circumstàncies externes al final són les que realment importen”, ha afegit.

Al seu parer, “no és el moment de la tristesa, sinó tot el contrari, perquè he aconseguit els objectius que em vaig proposar, ho he donat tot al camp i he hagut de superar moments molt difícils i complicats, però sempre he tirat endavant i m'he superat”.

L'esportista ha admès que es treu un gran pes del damunt i també allibera l'equip.

El baix rendiment de Bryant ha generat crítiques cap a l'entrenador dels Lakers, Byron Scott, per no asseure'l a la banqueta i donar oportunitat de jugar als nous jugadors que hi ha en la plantilla per iniciar la reconstrucció de la franquícia.

Scott ha respost que “mai, mentre ell sigui l'entrenador dels Lakers, asseurà Bryant a la banqueta i que el seu objectiu és mantenir-lo en l'equip perquè pugui recuperar-se físicament i també recuperi la seva producció encistelladora.

Quan es retiri al final de temporada Bryant serà el tercer màxim encistellador de la història de la lliga professional de bàsquet, només superat per Kareem Abdul-Jabbar i Karl Malone. També ocupa actualment el dissetè lloc en partits disputats com a professional i en necessita 44 més per arribar a l'onzè lloc. És l'únic jugador de la història de l'NBA que ha disputat 20 temporades al mateix equip.

El jugador encara tindrà la possibilitat de ser convocat a la selecció dels Estats Units per competir als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, a l'agost de 2016, una cosa que ell mateix ha reconegut que li faria una “gran il·lusió”.

“Seria coronar una de les etapes més felices de la meva carrera, la de formar part de l'equip nacional dels EUA”, ha comentat Bryant sobre la possibilitat de ser als Jocs Olímpics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia