Esports

MotoGP

GP de l'Aragó

Márquez augmenta el seu avantatge

El mallorquí Jorge Lorenzo i l'italià Valentino Rossi completen el podi del Gran Premi de Motorland Aragó

El català Marc Márquez (Repsol Honda) ha augmentat el seu avantatge en la classificació provisional del mundial després del Gran Premi de Motorland Aragó, en el qual Alex Rins (Kalex) ha retallat distàncies al francès Johann Zarco (Kalex) en Moto2 i el sud-africà Brad Binder (KTM) s'ha proclamat matemàticament campió del món de Moto3.

Márquez s'ha retrobat amb la victòria, que no aconseguia des de Sachsenring (Alemanya) i que a l'Estat espanyol se li havia negat des de la carrera de la Comunitat Valenciana del 2014. A això s'hi ha sumat el rendiment final de Jorge Lorenzo (Yamaha), que ha relegat al seu company d'equip, l'italià Valentino Rossi, a la tercera posició i ha augmentat encara més l'avantatge del pilot de Cervera en el provisional del mundial.

Tots els seus rivals sabien que s'havia de frenar Marc Márquez en el moment de la sortida per evitar que s'escapés en solitari i així ha estat com Jorge Lorenzo i Maverick Viñales (Suzuki) han aprofitat la seva oportunitat. Però Márquez ha tret el seu costat més agressiu i abans d'acabar la primera volta ja havia doblegat Lorenzo i s'ha col·locat darrere de Viñales, al qual ha superat al revolt catorze de la segona volta, just després de la sortida del “llevataps” i ja a l'entrada a la recta llarga de Motorland Aragó.

Amb volta ràpida inclosa, el pilot de Repsol Honda ja era líder de la carrera a la segona volta, però un error al començament de la tercera per entrar massa inclinat en una traçada, l'ha obligat a corregir i aixecar la moto, fet que han aprofitat tant Maverick Viñales com Jorge Lorenzo, Valentino Rossi i el també italià Andrea Dovizioso (Ducati) per superar-lo.

Tornada a començar de Márquez, qui abans d'acabar el cinquè gir ha superat Andrea Dovizioso, tot i que per davant Valentino Rossi ha fet el mateix amb Jorge Lorenzo i s'ha col·locat segon, amb rècord de volta ràpida inclòs. 

Márquez es deu haver adonat de l'avançament del seu principal rival pel títol mundial i en el següent gir ha superat Jorge Lorenzo per evitar que tant Viñales com Rossi es convertissin en inabastables, encara que aleshores tots dos comptaven amb un segon d'avantatge sobre el de Repsol Honda.

Rossi ha avançat Viñales en la novena volta, la mateixa en la qual el pilot de Suzuki s'ha esmunyit a final de recta de meta i s'ha vist superat tant per Marc Márquez com per Jorge Lorenzo. En la dotzena volta Márquez ha superat Rossi, que ha intentat seguir-lo, però una volta ràpida del català en la quinzena ha acabat per sentenciar la carrera.

Lowes guanya a Moto2

El britànic Sam Lowes (Kalex) ha sumat el seu segon triomf de la temporada en Moto2 per davant d'Alex Márquez (Kalex), que ha aconseguit el seu primer podi després d'una fèrria lluita final amb el seu propi company d'equip, l'italià Franco Morbidelli. 

Alex Rins (Kalex) ha tingut l'oportunitat de situar-se líder del mundial de Moto2 en detriment del francès Johann Zarco, però al final la sisena plaça del primer i la vuitena del segon ha permès al segon continuar líder amb escassament un punt d'avantatge.

En Moto3, Jorge Navarro (Honda) ha tornat al camí de la victòria, encara que no ha pogut fer res per endarrerir que el sud-africà Brad Binder (KTM) es proclamés matemàticament campió de món de Moto3. Binder ha donat la cara en tot moment i ha lluitat per la victòria per no deixar passar ni una sola oportunitat i al final ha aconseguit la recompensa que s'ha merescut en tot moment, ser campió del món de Moto3 a falta de quatre grans premis per al final de la temporada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia