Motor

Bou és motiu per anar al trial

Motor. El pilot de Montesa guanya per quart cop a Girona, amb una exhibició farcida de detalls tècnics només al seu abast i s'assegura el campionat d'Espanya. Fajardo acaba la prova segon

Toni Bou va enlluernar de nou el pavelló de Fontajau amb una victòria en el Trial Indoor Ciutat de Girona que li va servir per assegurar-se el títol del campionat d'Espanya, el sisè que aconsegueix. La prova gironina era la segona i última d'un calendari paupèrrim a causa de la crisi, cosa que no s'entén quan un esport té una icona com Bou, que va pel camí d'igualar els palmaresos de Jordi Tarrés i Dougie Lampkin, els dos millors pilots de sempre.

Girona es va reivindicar un altre cop com una de les places més fidels al trial, amb més de 3.000 espectadors a les grades de Fontajau que no es volien perdre la 25a edició de la prova. Per celebrar l'efemèride, abans de la final hi va haver un homenatge als campions de la prova, amb la presència del garrotxí Marc Colomer, que encara té el rècord de victòries a Girona, amb sis (el segueix Tarrés, Bou i Raga, amb quatre). A més, damunt la pista hi havia la presència de tres pilots de les comarques gironines: els ja esperats Jeroni Fajardo i Francesc Moret, i Dani Oliveras, que a última hora va entrar en la llista de participants gràcies a la baixa de Pol Tarrés, amb un dit trencat.

No va pas fer la sensació que Bou tingués gaires problemes per aconseguir la victòria, la quarta en aquest escenari. El pilot de Piera va marcar les diferències en els salts més difícils. Allà on els seus rivals feien fiasco, Bou tenia la capacitat potser no de superar la dificultat a la primera, però sí de recuperar la posició i provar-ho en un segon o tercer intent reeixit. És el que va passar en la segona passada, a la inversa, de la zona Freixenet, quan ja tenia el trial guanyat. En un salt que va fer claudicar Jeroni Fajardo i Albert Cabestany, els altres dos finalistes, Bou el va resoldre amb una maniobra tècnica només al seu abast. Poc va importar que en la recepció final de la zona fes un fiasco. Llavors el públic ja l'ovacionava dret.

La lluita pel segon lloc, en canvi, va ser molt disputada. De fet, Cabestany va poder forçar una cursa de desempat fins a l'últim instant, en la zona de pedres, que els pilots havien de superar només amb una roda. Fajardo hi havia sumat dos punts i Cabestany no n'havia sumat cap fins a l'última pedra, en què va tocar lleugerament a terra i en va sumar un que desfeia l'empat a favor de Fajardo. El tarragoní, però, es va assegurar el subcampionat, mentre que l'empordanès va prendre el tercer lloc del campionat a Adam Raga, que ahir no va tenir el dia i no va passar a la final.

Trial Ciutat de Girona
1r Toni Bou (Montesa)
4+10
2n Jeroni Fajardo (Beta)
13+27
3r Albert Cabestany (Sherco)
8+28
4t Adam Raga (Gas Gas)
18
5è Dani Oliveras (Ossa)
21
6è Francesc Moret (Montesa)
30
7è Pere Borrellas (Gas Gas)
32
8è Ivan Peydro (Oximoto)
34
Campionat d'Espanya
1r Toni Bou (Montesa)
20
2n Albert Cabestany (Sherco)
14
3r Jeroni Fajardo (Beta)
13
4t Adam Raga (Gas Gas)
12
5è Pere Borrellas (Gas Gas)
6
6è Francesc Moret (Montesa)
5
7è Dani Oliveras (Ossa)
4
8è Pol Tarrés (Jotagas)
3
9è Ivan Peydro (Oximoto)
2


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.