Esports

alpinisme

Kilian Jornet ha fet el cim de l'Everest aquesta nit, sol i sense oxigen ni cordes

Ell mateix ha explicat que va coronar el cim patint una indisposició estomacal

L'atleta català Kilian Jornet ha coronat aquesta mitjanit del 21 al 22 de maig el cim de l'Everest (8.848 metres) per la cara nord, un repte que ha aconseguit sense oxigen artificial, ni cordes fixes i en una sola tirada, segons ha informat en les seves xarxes socials.

L'esportista de Cerdanya ha ascendit el sostre del món per la cara nord, seguint la ruta tradicional des del Camp Base de l'Everest, situat a l'antic monestir de Rombuk (5.100m), on va emprendre el repte a les 22 hora local (+5:45 GMT) de dissabte.

Jornet ha arribat al Camp Avançat de l'Everest (6.500m), on confirmava el cim aconseguit a mitjanit, 26 hores després d'iniciar l'ascens.

38 hores després de començar el repte, i en arribar de tornada al Camp Base Avançat, ha explicat que va coronar el cim patint una indisposició estomacal.

“Fins a 7.700 metres m'he trobat molt bé i avançava segons el pla previst, però a partir d'aquell punt m'he començat a trobar malament, suposo que per un virus estomacal. Des d'allà he avançat molt lentament i havia d'anar parant cada poca distància per anar-me recuperant. Finalment, he fet cim a mitjanit”, ha apuntat.

A causa de la indisposició, Jornet ha decidit donar per acabada la temptativa al Camp Base Avançat en lloc de baixar al Camp Base de l'Everest, a l'antic monestir de Rombuk, punt des d'on estava previst aconseguir una nova marca d'ascens i descens.

Al mateix comunicat s'ha informat que una vegada es tingui més informació, es comunicaran els plans de l'atleta amb vista als pròxims dies.

Aquesta expedició forma part del seu projecte Summits of My Life, que des del 2012 l'ha portat a escalar cims al voltant del món amb un estil minimalista i purista.

Jornet va començar aquest projecte a la serralada del Mont Blanc el 2012 i des d'aleshores ha escalat muntanyes a Europa (Mont Blanc i Cervin), a l'Amèrica del Nord (Denali) i a l'Amèrica del Sud (Aconcagua



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia