ATLETISME

10 KM DE VALÈNCIA

Ríos acaricia la revàlida

L'atleta maresmenc, vencedor de la passada edició, queda segon, rere l'atleta marroquí Younes Ait Hadi

José Ríos (CA Manresa) va tenir opcions de revalidar el triomf en la cursa de 10 km Divina Pastora de València, que finalment va anotar-se el marroquí Younes Ait Hadi amb un registre de 30:13. L'atleta maresmenc va aconseguir finalment la segona plaça a només quatre segons del vencedor. Tot i això, els seus 30:17 no li van permetre recuperar el rècord català de la distància que li havia pres Carles Castillejo en la passada cursa dels Nassos de Barcelona (28:41). Va completar el podi masculí un altre català, Nacho Cáceres, també per sota dels 31 minuts (30:59). La prova va estar marcada per les baixes temperatures, que amb prou feines fregaven els 5 graus a la sortida.

Marta repeteix.

Qui sí que va poder repetir el triomf del 2009 va ser Marta Domínguez en la cursa femenina. L'actual campiona del món dels 3.000 metres, que va acreditar un temps de 33:08, fins i tot va rebaixar en 19 segons la marca establerta ara fa un any (33:27). Tot i això, va haver d'esprintar en els últims metres per no veure's superada per Gema Barrachina, segona classificada a només dos segons de Domínguez. A força més distància va creuar la línia d'arribada Sonia Plaza (36:56), que va acabar tercera.