ATLETISME

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CROS

El dilema de Ríos i el duel Ayad-Castillejo, en el campionat de Catalunya de cros

Al fondista de Premià de Dalt José Ríos (CA Manresa) l'espera demà en el campionat de Catalunya de cros a Mataró una complicada papereta. A la capital maresmenca hi jugarà un doble paper: com a atleta és un dels principals reclams d'un cartell de luxe, amb els principals especialistes del país, i com a amfitrió, per la seva condició de president del GA Lluïsos Mataró, el club organitzador. Una entitat que pugnava des de fa temps per convertir-se en l'escenari d'aquest campionat. La mala fortuna, però, ha volgut que el principal referent de la comarca arribi a una cita tan perseguida lluny del seu millor nivell de forma. «Després de les dues operacions m'està costant més del que esperava aconseguir un bon nivell. No puc fer res més que tenir paciència, però segur que demà em costarà assumir que no puc estar lluitant per les primeres posicions. El meu objectiu és guanyar-me la plaça per al campionat estatal; arribar entre els nou primers», assenyala. Una pretensió que pot semblar ben poca cosa per a un dels millors especialistes catalans de l'última dècada.

Precisament, Ríos va ocupar el tercer lloc en l'edició de l'any passat disputada a Canovelles. El corredor maresmenc només va cedir contra Ayad Lamdassem (Bikila), el defensor del títol, i Carles Castillejo (Strands.com), que aspira a recuperar el ceptre i elevar la seva col·lecció fins a les set corones. «Evidentment, l'objectiu és guanyar el títol i apropar-me a les vuit victòries que té el meu entrenador, Joan Ramon Muñoz. L'Ayad, però, serà un rival molt dur», comenta Castillejo. La llista d'atletes de primera fila és extensa, amb Josep Lluís Blanco, Reyes Estévez, Àngel Mullera, Jordi Comas, Pol Guillen (...), que tornaran a formar una selecció catalana temible amb vista al campionat estatal (la Corunya, el 7 de març). En la competició també es juga el títol català de clubs.

Morató, gran favorita.

En la prova femenina Rosa Morató (València TiM), la flamant subcampiona europea de l'especialitat, serà la gran atracció. «Després de l'europeu i del rècord de 10 km en la Sant Silvestre vaig abaixar una mica el llistó, però mantinc un nivell acceptable», apunta la campiona catalana. Lluitant per les places d'honor hi haurà la resta de millors especialistes del país amb Judit Pla, Jacqueline Martín, Eva Arias, Gemma Barrachina, Lídia Rodríguez, Míriam Ortíz i Teresa Pulido. La cita és al circuit de Figuera Major, a partir de 2/4 de 10, però els plats forts seran a última hora, a les 12.50 la cursa promesa-sènior femenina, i a les 13.25 la masculina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.