MITJA MARATÓ

Robert Kipkoech Cheruiyot, l'estrella en la mitja marató de Granollers

El fondista kenyà inicia a la capital vallesana l'assalt a un cinquè triomf en la marató de Boston

Els kenyans Kirui, Kibet i Kilel, i el madrileny Chema Martínez, els seus principals rivals

El kenyà Robert Kipkoech Cheruiyot és un dels grans especialistes mundials en marató. Els seus resultats l'avalen. Quatre victòries en la centenària marató de Boston i una a Chicago només és a l'abast d'un selecte grup d'escollits. Cheruiyot tornarà aquest curs a l'assalt de la seva marató preferida (el 19 d'abril) i per al seu primer test de preparació ha escollit la mitja marató de Granollers. L'estrella kenyana, amb un passat ple de calamitats abans de reconduir la seva vida a l'atletisme gràcies a Moses Tanui i Paul Tergat, es va mostrar ahir molt enigmàtic sobre el seu estat de forma. «No conec el traçat i tot depèn del temps que faci», va comentar quan va ser qüestionat sobre les possibilitats de victòria i d'amenaçar l'excel·lent registre del circuit vallesà, en poder del campió olímpic de marató Samuel Wanjiru (59:26). En tot cas, des de l'organització se li va recordar la magnífica trajectòria d'alguns atletes que han passat per Granollers: el mateix Wanjiru, el gran Haile Gebrselassie i Marta Domínguez l'any passat.

Robert Kipkoech Cheruiyot haurà de tenir molt en compte dos dels seus compatriotes inscrits en la prova. Alex Kirui, que ja coneix el circuit i l'any passat només va cedir davant Wanjiru, i Erick Kibet, que arriba a la cita després d'haver vençut en la mitja marató de Santa Pola fa tot just quinze dies amb un bon registre d'1h01:10. Kipkoech Cheruiyot, en canvi, no competeix des que va ocupar el segon lloc en la marató de Nova York, el mes de novembre. Completa la nòmina kenyana David Kilel, també amb registres acreditats per sota dels 62 minuts. En la prova femenina també hi haurà important presència originària del cor d'Àfrica: Monica Jepkoech, Joyce Chepkirui i Beatrice Jepchumba. En la llista de corredores d'elit també figuren l'anglesa Holly Rush i les espanyoles Azuzena Díaz i Teresa Pulido.

Uns 6.300 inscrits.

Però al marge dels professionals, la mitja marató de Granollers s'ha fet gran gràcies al tracte que reben els atletes populars, que ahir al migdia ja envaïen el centre de la capital vallesana per recollir els dorsals. La cita de sortida, per als 6.300 corredors inscrits, és a tres quarts d'onze al carrer d'Esteve Tarrades.

Ríos, amb febre, i Iglesias, lesionat, baixes

Entre la nòmina de corredors estatals, la mitja marató de Granollers tindrà dues baixes significatives: el maresmenc José Ríos, enfebrat, i Rafael Iglesias, amb molèsties als bessons després d'haver competir la setmana passada en l'enfangat cros de Sant Sebastià. Amb aquestes dues absències es frustrarà la interessant pugna a quatre bandes entre alguns dels fondistes estatals amb més possibilitats de competir en la marató de l'europeu de Barcelona. Qui no faltarà és el madrileny Chema Martínez, que aquesta setmana ha estat pare, i el català Nacho Cáceres. Ríos, en canvi, continua de pega i es va refredar dijous després de córrer part del traçat de l'europeu sota la pluja. El recordista català ja ha renunciat a competir en la marató del Llac Biwa, on hi havia participat ininterrompudament des del 2005.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.