Esports

la videoteca

Elizabeth Swaney, l’atleta menys ’olímpica’ dels Jocs d’Hivern

  • VÍDEO: Elizabeth Swaney, l’atleta menys ’olímpica’ dels Jocs d’Hivern

Una d’aquelles situacions que obren el debat sobre la necessitat -o no- de modificar l’actual sistema classificatori dels Jocs Olímpics.

La protagonista es diu Elizabeth Swaney i és una nord americana que, aprofitant les seves arrels familiars hongareses (per part d’uns avis), ha competit amb la bandera d’aquest país de l’est d’Europa a la prova de halfpipe a Pieonchang.

El gran problema... és que que Swanyey no en té ni idea de salts i piruetes. Com es pot veure en el vídeo, ella es va limitar a baixar pel ’mig tub’. I ho va aconseguir. Va quedar última de la prova, però no va caure a terra, l’objectiu que es marcava la protagonista, que sempre havia “somniat” en participar en uns jocs.

Com es possible? Resulta que Elizabeth Swanyey va aprofitar que a la selecció d’Hungria els hi faltava cobrir una plaça en aquesta especialitat per quedar-se-la ella. Per poder aconseguir els punts necessaris, es va dedicar a participar a totes les proves classificatòries menors (amb poques participants) i poc a poc, punt a punt, -mai va arribar a fer cap pirueta, només es va dedicar a baixar per la pista.- va aconseguir la classificació.

Un cas curiós que torna a obrir el debat sobre el sistema de classificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia