NATACIÓ

ESTATAL DE LLARGA DISTÀNCIA

Héctor Ruiz, campió júnior de 5.000 m

El nadador de Vilamalla va vèncer amb comoditat i també va ser tercer absolut

El nadador de Vilamalla Héctor Ruiz va obtenir l'objectiu inicial, va guanyar el campionat estatal dels 5.000 metres i es va situar en el podi en la categoria absoluta. El seu temps de 55:12.55 va resultar el millor, a molta distància del nadador del Palma Patrik Vall, que va acreditar un temps de 58:09.76. El temps del nadador empordanès va servir també per situar-se en el podi absolut. Únicament dos sèniors van superar-los. És el cas de Francisco José Hervàs, de l'Hospitalet, que va guanyar amb un temps de 54:30.65, i de Diego Nogueira (Real Canoe), que va completar els cinc quilòmetres en un temps de 54:38.48. Tot i el títol júnior, no està classificat encara per a al campionat europeu júnior, que es farà a Holanda l'1 d'agost; sembla que la federació espanyola li exigirà quedar en un dels dos primers llocs en l'estatal d'aigües obertes que es disputarà al Canal Olímpic el mes de juny.

Inicialment, es pensava que el podi en categoria absoluta li facilitaria l'accés a les copes LEN de llarga distància, que tenen tres proves classificatòries i una final. Ara, però, no sembla tan clara la seva participació en aquestes cites i sembla que tot dependrà de la disponibilitat pressupostària de qui l'hi ha d'enviar, la federació espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.