Més esport

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

El Blume torna a Barcelona

Després de sis anys a Vilanova, el memorial torna a la ciutat que el va veure néixer el 1969

L'ucraïnès Mykola Kuksenkov i la veneçolana Jessica López defensaran el títol

Després de sis anys d'organitzar-se a Vilanova i la Geltrú, el memorial Joaquim Blume torna dissabte a Barcelona, el seu escenari original, ja que s'hi va disputar per primera vegada el 1969, una dècada després de la tràgica mort del gran precursor de la gimnàstica catalana. «Estem molt agraïts a Vilanova perquè ens va acollir quan aquesta junta va decidir recuperar el memorial. Ara esperem que la prova tingui continuïtat a Barcelona, perquè el centre municipal Olímpics Vall d'Hebron reuneix tots els requisits perquè la competició sigui un èxit. El Blume, que no es feia a Barcelona des del 1995, no és una prova més, és el màxim exponent de la gimnàstica catalana», va destacar el seu president, Xavier March.

El memorial Blume s'ha anat reinventant en les últimes edicions, però aquest curs repeteix el sistema de competició del curs passat: el concurs general, amb els sis aparells masculins i els quatre de femenins. «Aquest sistema dificulta la participació d'alguns gimnastes perquè ara a diferència d'aquella època el que s'estila són els especialistes», va explicar Joan Bosch, que aquest any exerceix de director tècnic en substitució d'Alfred Hueto. Tot i les dificultats, el cartell tornarà a tenir un nivell de gimnastes molt alt, amb els vencedors del 2009, l'ucraïnès Mykola Kuksenkov i la veneçolana Jessica López al capdavant. Els seus principals rivals seran, entre d'altres, el nord-americà Jacob Dalton, i en la competició femenina la britànica Rebecca Lauren Downie i la romanesa Diana Chelaru. La representació catalana anirà a càrrec de la nova fornada de gimnastes, Rubén López (Bun-Kay) i Enrique Navarro (INEF Barcelona), i la jove de només 16 anys Clàudia Vila (Salt). Les molèsties físiques o les lesions impediran la participació d'altres habituals en el memorial, com Javier Gómez, Mélodie Pulgarín, Cristiana Mironescu o Thais Soha-Escolar. Vila, que farà el seu debut en el Blume, es va mostrar molt «il·lusionada de viure aquesta experiència amb gimnastes de nivell tan alt». La progressió de la jove gimnasta de Salt, que s'entrena a les ordres de Montserrat Hugas, ha motivat que ja hagi estat seleccionada per a la copa del món que es disputarà a Porto, del 18 al 20 de juny. Enrique Navarro, que recentment va competir en el salt i les anelles de la copa del món de Moscou, també es va mostrar «orgullós» de disputar una cita tan emblemàtica com el Blume.

ELS PARTICIPANTS

Categoria masculina
Jacob Dalton:
(Estats Units)
Arnaud Willing:
(França)
Sam Hunter:
(Gran Bretanya)
Christos Lympanovnos:
(Grècia)
Paolo Principi:
(Itàlia)
Roman M. Gisi:
(Suïssa)
Mykola Kuksenkov:
(Ucraïna)
Sergio Muñoz:
(Espanya)
Rubén López:
(Catalunya)
Enrique Navarro:
(Catalunya)
Categoria femenina
Clara Della Vedova:
(França)
Marta Pihan-Kulesza:
(Polònia)
Diana Chelaru:
(Romania)
Jessica Lorena Diacci:
(Suïssa)
Angelina Kysla:
(Ucraïna)
Jessica López:
(Veneçuela)
Ana M. Izurieta:
(Espanya)
Clàudia Vila:
(Catalunya)
Ana Filipa Martins:
(Portugal)

Deferr, al CAR de Sant Cugat, i Hueto, a Mèxic

En l'última edició del Blume, l'octubre del 2009, es va homenatjar el gimnasta Gervi Deferr i el seu entrenador Alfred Hueto per la seva carrera d'èxits, especialment amb les tres medalles olímpiques. Ara sembla que les trajectòries esportives de tots dos han emprès camins diferents. Deferr, que al novembre farà trenta anys, se'l veu entrenant-se diàriament pel CAR de Sant Cugat i continua desfullant la margarida sobre les possibilitats reals de competir en els Jocs Olímpics de Londres 2012. Hueto, en canvi, s'ha traslladat a Mèxic per iniciar una nova etapa professional guiant la progressió del prometedor gimnasta local Daniel Corral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.