TENNIS

MASTERS 1.000 MADRID

Tommy Robredo té una cita amb Andy Murray

L'olotí remunta a Fish i es trobarà a l'escocès en els vuitens de final

Triomf de Roger Federer i derrotes de Montañés i Granollers

Tommy Robredo va ser l'únic supervivent dels tres catalans que van saltar ahir a la pista de la Caja Mágica del Masters 1.000 de Madrid. L'olotí, igual que en la primera eliminatòria, va haver de remuntar un set en contra per resoldre el seu duel contra el nord-americà Mardy Fish (3-6, 7-6 i 6-2). En els vuitens de final de demà es trobarà amb un rival de la màxima exigència, Andy Murray, que aquesta setmana s'estrena com a tercer jugador mundial, tot i que a Madrid encara figura com a quart cap de sèrie. Ahir l'escocès va haver de suar de valent per tombar la resistència de l'italià Simone Bolelli (7-6 (9) i 6-4) en més de dues hores de partit.

Els altres dos tennistes catalans que ahir van entrar en acció també van allargar els seus partits fins a tres sets, però ni Albert Montañés ni Marcel Granollers van poder cantar victòria. El jugador rapitenc, amb el títol d'Estoril sota el braç, va començar amb bon peu, però va acabar cedint contra l'austríac Jurgen Melzer (27è), un jugador que el supera en una posició en el rànquing (4-6, 7-5 i 6-3). El premi per a l'austríac serà el partit d'avui (16.00 h) contra el número u del món i màxim favorit, el manacorí Rafa Nadal. Marcel Granollers va forçar un tercer set contra Mario Cilic (13), però va acabar cedint per tercera vegada contra el millor tennista croat (6-2, 6-7 i 6-1).

En l'espera del debut de Nadal, ahir va ser el torn de Roger Federer, que després de resoldre el primer set per la via ràpida (6-1) es va complicar la vida en el segon i va haver de remuntar un trencament de servei (2-4) per acabar-se imposant a Robin Soderling per 7-5. El francès Jo-Wilfried Tsonga va tenir el trist honor de ser l'únic cap de sèrie derrotat del dia. El seu botxí va ser Ivan Ljubicic. Un altre resultat destacat la jornada va ser el clar triomf de Verdasco contra Ferrero (6-3 i 6-2). També continuen endavant Davidenko, Blake, Fognini, Seppi i Karlovic.

A més de Nadal, avui també debutarà el serbi Novak Djokovic, que se les haurà amb el maresmenc Òscar Hernández, a partir de les 12.00 h.

Jankovic supera Hantuchova

La sèrbia Jana Jankovic es va imposar a l'eslovaca Daniela Hantuchova en el partit més interessant de la jornada (7-5 i 6-2). També es van obrir pas en el quadre femení Amélie Mauresmo, Agnes Szavay, Caroline Wozniacki, Vera Dushevina i Francesca Schiavone. Avui debuta la primera favorita, la russa Dinara Safina contra la xinesa Na Li (20.00 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.