Esports

Catalunya debuta al Mundial de touch rugbi

La competició comença aquest dimecres a Edimburg i hi participen més d'una vintena de seleccions

Es tracta d'una modalitat de rugbi mixta en què no hi ha placatges, melés ni mols

Per primer cop en la curta història del touch rugbi al nostre país, la selecció catalana d'aquesta especialitat debutarà en la Copa del Món d'aquest esport, que es disputa a partir d'aquest dimecres a Edimburg i en què hi participen més d'una vintena de seleccions.

Catalunya competirà en la modalitat mixta, la més forta del campionat, en la qual hi participen nois i noies en equips de sis persones i sense limitació d'edat. Els jugadors catalans afronten el campionat amb moltes ganes de competir per primera vegada a nivell internacional i per jugar amb rivals d'entitat com Austràlia, Anglaterra, Suïssa o Niue.

La convocatòria està dirigida per l'australiana i exjugadora de la selecció anglesa Mekayla Barker. En formen part jugadors dels quatre clubs de l'Associació Catalana de Touch: Touch Barcelona, Touch Cornellà, Touch Sitges i Touch Poblenou, així com jugadors de rugbi VII, XIII i XV.

Catalunya coincidirà amb la selecció espanyola, però no podran enfrontar-se perquè juguen en modalitats diferents. Les dues seleccions van encarar-se recentment en un partit amistós de preparació i Catalunya va guanyar Espanya per 9 a 4.

Una modalitat de rugbi sense risc de lesió

El touch rugbi o, senzillament touch, neix a Austràlia als anys 60. Inicialment es practicava com una tècnica d'entrenament sense placatges per al rugbi, però poc a poc es va anar perfilant com un esport diferent i actualment és un dels esports més practicats tant a Austràlia com a Nova Zelanda.

El touch és similar al rugbi en els aspectes més bàsics i en la forma de moure la pilota però, en canvi, no hi ha cap situació de risc de lesió. No hi ha placatges, ni melés, ni mols, ni tan sols es pot xutar la pilota. És un esport on calen agilitat, velocitat, bones mans i ganes de passar-ho bé.

El 18è esport català reconegut a nivell internacional

El touch rugby va ser el divuitè esport en què Catalunya va ser admesa com a membre d'una federació internacional, el setembre del 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.