Més esport

La lliga Oxford reuneix el futur de l'escala i corda

El nou campionat anuncia als 15 pilotaris joves més prometedors

Visitarà set trinquets repartits per tota la geografia valenciana

El trinquet de Sueca acollirà el proper divendres la primera partida de la Lliga Oxford University Press, un campionat en el que s'anunciaran els joves més prometedors de l'escala i corda actual. Sis equips es barallaran durant els pròxims mesos per un torneig en el que es reproduiran les normes de joc de la Lliga Professional d'escala i corda, és a dir, es disputarà amb les galeries prohibides.

En la primera fase, els sis equips de la graella (tres parelles i tres trios) s'enfrontaran tots contra tots per a determinar als quatre millors, que accediran a les semifinals. Esta fase inicial constarà de 15 partides que es disputaran en set trinquets repartits per tota la geografia valenciana (Sueca, Guadassuar, Vila-real, Bellreguard, Xàbia, La Pobla de Vallbona i Pelayo).

La primera fase arrancarà divendres que ve a Sueca i finalitzarà en aquest mateix trinquet el 3 de febrer de 2012. A partir d'ací se celebraran les semifinals i la gran final, en dates i trinquets encara per determinar.

Encara que alguns dels pilotaris de la Lliga Oxford són ja titulars de la Lliga Professional, el campionat es planteja com una forma de rodar als més joves i donar-los a conèixer al gran públic. En els diferents equips s'ha intentat barrejar als més experimentats amb altres jugadors més joves que ja destaquen en les denominades primeres partides dels trinquets.

Entre els noms anunciats destaquen els campions del Circuit Bancaixa Hèctor i Nacho, el vigent subcampió d'esta mateixa competició, Santi, el campió de la Copa 2 Diputació de València, Rodrigo, o Fageca, quart en el campionat Individual de 2009.

Tots ells, a més de la resta de participants, tractaran de donar un pas endavant en la Lliga Oxford, que els servirà per a afermar-se en l'elit de la pilota valenciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.