CICLISME / VOLTA A BURGOS

Tondo ataca i és el segon

El vallenc no retalla prou temps i Valverde guanya la general

Mosquera obté l'etapa reina, molt disputada en la pujada final

Al vallenc Xavier Tondo (Andalusia) li van faltar deu segons per aconseguir la victòria en la general de la volta a Burgos que va acabar ahir pujant al cim de les Lagunas de Neila. L'etapa reina –tenia cinc ports de muntanya– va fer honor al que se n'esperava i la pujada final amb els favorits lluitant per la victòria va ser molt disputada i intensa. El nord-americà Tom Danielson (Garmin) va defensar molt bé el seu lideratge, Xavier Tondo va provar les seves possibilitats de cara a la general amb un bon atac i Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne), molt ben ajudat pel seu company d'equip Joaquim Rodríguez, va mantenir el cap fred, va saber calcular les distàncies i va aconseguir el triomf en la general. La victòria en aquesta etapa va ser per a Ezequiel Mosquera (Xacobeo).

En els quilòmetres inicials de l'etapa es va formar una bona escapada de set corredors que va arribar a tenir quatre minuts d'avantatge. Amb l'entrada en els darrers 55 quilòmetres, on s'havien de superar cinc ports de muntanya –un de tercera categoria, dos de segona, un de primera i un de categoria especial–, el pilot amb els corredors del Caisse d'Epargne tirant va reduir l'avantatge dels supervivents de l'escapada, i en la pujada final a les Lagunas de Neila els favorits els van atrapar. En els darrers cinc quilòmetres de l'etapa es va decidir tot. Mauricio Soler (Barloworld) i Mosquera van atacar i se'n van anar a buscar la victòria d'etapa. Darrere va quedar un grup de cinc ciclistes amb els grans favorits, Danielson, Valverde i Tondo, al triomf final, amb la companyia de l'italià Francesco Masciarelli (Acqua Sapone) i de Joaquim Rodríguez, que ajudava Valverde. A dos quilòmetres i mig del final Xavier Tondo va atacar per reduir els 18 segons de desavantatge que tenia amb Danielson i els 13 respecte a Valverde, i amb ell va marxar Masciarelli. Valverde es va quedar amb Danielson controlant la situació –havia de recuperar 5 segons al líder i evitar que Tondo li'n recuperés 13–, i a un quilòmetre del final i en les rampes més dures va fer la seva jugada i va marxar sol.

Al davant Mosquera va distanciar-se de Soler i va aconseguir la victòria. Tondo va arribar segon però només va superar per tres segons Valverde, que sí que va aconseguir allunyar Danielson per 17 segons.

CLASSIFICACIONS

Tram
1r E. Mosquera (Xacobeo)
4h00:52
2n X. Tondo (Andalusia)
a 0:06
3r F. Masciarelli (Acqua Sapone)
a 0:09
4t A. Valverde (C. d'Epargne)
m.t.
5è T. Danielson (Garmin)
a 0:26
6è M. Soler (Barloworld)
a 0:32
7è I. Cuesta (Cervelo)
a 1:12
8è B. Intxausti (Fuji)
a 1:14
9è J. Rodríguez (C. d'Epargne)
a 1:23
10è P. Deignan (Cervelo)
a 1:26
11è J Jufre (Fuji)
a 1:32
General final
1r A. Valverde (C. d'Epargne)
15h49:33
2n X. Tondo (Andalusia)
a 0:10
3r T. Danielson (Garmin)
a 0:12
4t E. Mosquera (Xacobeo)
a 0:30
5è M. Soler (Barloworld)
a 1.11
6è F. Masciarelli (Acqua Sapone)
a 1:16
7è B. Intxausti (Fuji)
a 1:39
8è I. Cuesta (Cervelo)
a 1:40
9è M. Vázquez (Contenpolis)
a 2:07
10è P. Deignan (Cervelo)
a 2.14
11è J Jufre (Fuji)
a 2:35
14è J Rodríguez (C. d'Epargne)
a 2:46


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.