CICLISME

Gonzalo busca equip després d'un any dolent

El mataroní ha estat quatre anys a l'Agritubel, que desapareix

Ha estat malalt, ha tingut caigudes i vol una oportunitat

El mataroní Eduard Gonzalo, fins ara a l'Agritubel, es troba sense equip per a la propera campanya, ja que el conjunt francès desapareix. Gonzalo, de 26 anys, ha tingut una temporada per oblidar amb una pneumònia i un parell de caigudes que li han impedit mostrar la seva qualitat en el seu quart any com a professional. Ara, amb la temporada recent finalitzada després de disputar algunes clàssiques a Bèlgica, està fent contactes amb diversos equips per veure si s'hi pot incorporar.

Ara com ara està sent difícil, i el ciclista comenta: «De moment, no tinc res seriós. Sí que he mantingut converses, sobretot amb equips de França però la crisi ha arribat a tot arreu.» En els quatre anys que ha estat a l'Agritubel, Gonzalo ha guanyat dues etapes el primer any (el 2006), i ha disputat quatre cops el Tour de França. Per continuar competint, però, el que es valora més és l'últim any, i aquest ha estat dolent per al mataroní. «La temporada ha estat nefasta, caòtica. Una pneumònia a principi d'any no em va deixar córrer la París-Niça, en el Criterium Internacional vaig caure i em vaig trencar els lligaments d'un dit i vaig arribar molt just al Tour», explica Gonzalo. En la volta francesa, que passava per Catalunya, tampoc va tenir la sort a favor, i en l'etapa de Barcelona va caure, va abandonar i va estar dues setmanes més aturat. «Ha estat una temporada per oblidar. Per això no demano diners, només una oportunitat per demostrar la meva vàlua», comenta. El mataroní explica, contrariat, que després de quatre anys en el ciclisme professional hi ha hagut algun director d'equip que li ha dit que volia veure què feia en les últimes carreres per tenir-lo en compte.

Malgrat tot, Gonzalo confia a trobar un forat en algun equip en les properes setmanes: «En tinc ganes, il·lusió i estic més motivat que mai. Començaré on hagi de començar i la carretera posarà tothom al seu lloc.»

Jufré acaba contracte.

Tampoc té assegurat el seu futur com a professional l'osonenc Josep Jufré, ja que ha acabat contracte amb el Fuji Servetto i encara no ha renovat. Els que sí que saben segur que continuaran en el ciclisme professional són el vallenc Xavi Florencio, que té un any més amb el Cérvelo; Joan Antoni Flecha, que ha fitxat pel Team Sky, i el vallesà i flamant medalla de bronze mundial, Joaquim Rodríguez que ja s'havia compromès amb el Katuixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.