CICLISME

«El Tour, el pròxim objectiu»

Joaquim Rodríguez debutarà el 2010 en la cursa francesa com a líder del seu nou equip

Es vol acomiadar del Caisse d'Epargne amb la victòria en la clàssica de Llombardia

Joaquim Rodríguez, tot i tenir un palmarès excepcional, no ha pogut participar encara mai en el Tour de França, tot i que ja fa nou temporades que és professional i té 30 anys. Els seus principals directors fins ara, Manolo Saiz i Eusebio Unzué, l'han vist com un ciclista de complement per a la Vuelta –en què ha estat líder– i del Giro. A partir d'ara tot això canviarà, el Katiuixa l'ha fitxat com a cap de files pel 2010 al costat d'un vell conegut seu al Caisse d'Epargne, el rus Vladimir Karpets. «Necessitava un canvi i nous reptes. Al Caisse hi he estat quatre anys, en els quals he crescut com a ciclista. Sempre m'han tractat molt bé i hi deixo molts amics», comenta Rodríguez, que deixarà de ser un secundari de luxe per esdevenir l'home fort de l'equip en el Tour de França i en les prestigioses clàssiques de primavera a Bèlgica i Holanda. O sigui, farà d'Alejandro Valverde, però amb absoluta llibertat. De fet, aquest mateix any ja ha estat segon en la Lieja-Bastogne-Lieja, una clàssica que mai cap ciclista català ha aconseguit guanyar.

Lògicament és difícil d'avançar si Joaquim Rodríguez, anant a la seva, serà capaç de lluitar pel podi en el Tour del 2010, sobretot abans que es conegui el recorregut. De moment vol aprofitar el seu excel·lent moment de forma per intentar guanyar una altra de les grans clàssiques del calendari, la volta de la Llombardia. «Tot i la repercussió que ha tingut el bronze al mundial cada dia he agafat la bicicleta per aprofitar el cop de pedal que ara tinc per veure si puc donar una altra alegria a l'afició. Correré la París-Bourges, la París-Tours, el Giro del Piemonte i la volta de la Llombardia; aquesta última és la meva preferida», admet el ciclista

La guerra per Bradley Wiggins

L'anglès Bradley Wiggins, quart en l'últim Tour de França, s'ha convertit en una de les estrelles del mercat, tot i que el seu actual equip, el Garmin, es nega de moment a negociar el seu traspàs. La creació d'un nou i ambiciós equip anglès, el Team Sky, que té com a principal objectiu portar per primer cop un anglès a la victòria final a París, ha provocat una guerra entre els dos equips per veure qui es queda amb el corredor. Fa uns dies els mitjans anglesos donaven per fet que el Team Sky havia arribat a un acord amb el Garmin perquè alliberés Wiggins a canvi d'uns dos milions d'euros. Després, però, el mànager del Garmin, Johny Vaughters, ho va negar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.