Més esport

Visita exprés del cap del Consell Superior d'Esports per reactivar els Jocs 2017

Miguel Cardenal es desplaçarà a Tarragona demà i es reunirà amb tots els ajuntaments que seran seu dels Jocs del Mediterrani

El PP ha forçat la reunió

Un pas més per salvar l'organització dels Jocs del Mediterrani a Tarragona el 2017. El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, visitarà demà Tarragona per reunir-se amb els ajuntaments de tots els municipis que seran seu d'aquest esdeveniment esportiu. Així ho va confirmar durant la reunió que ahir al matí va mantenir amb el diputat del PP al Congrés per Tarragona, Alejandro Fernández, a la seu del CSD a Madrid. Fernández li va sol·licitar la visita a la ciutat “per reobrir el diàleg i establir les bases d'un nou conveni que fixi l'aportació del govern d'Espanya”.

El màxim responsable de l'esport espanyol a Tarragona explicarà a tots els alcaldes la posició del Consell Superior d'Esports, i analitzarà “totes les necessitats que puguin tenir els Jocs del Mediterrani en les seves diferents seus”, segons va explicar el PP en un comunicat. També es preveu establir les bases “per a la signatura d'un tercer conveni, que aquesta vegada sí, concreti les aportacions del govern d'Espanya”.

Durant la reunió, Cardenal va mostrar “en tot moment la seva voluntat de reprendre el diàleg”. Un diàleg que, segons Fernández, va ser “trencat unilateralment per l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que també de manera unilateral va assignar al CSD el finançament d'una piscina que no figura en cap dels acords que han signat el CSD i l'Ajuntament”.

La reunió entre Fernández i Cardenal va tenir lloc just el dia després que l'alcalde de Tarragona convoqués un acte de suport als Jocs en què va instar el govern espanyol “a evidenciar el seu compromís ferm” amb la cita esportiva i incloure en el pressupost general del 2016 una partida de 15 milions.

D'altra banda, la vicepresidenta del govern català i portaveu, Neus Munté, va reclamar ahir a l'executiu espanyol un compromís “clar” amb els Jocs. Munté va fer costat a la reivindicació dels alcaldes del territori i va donar valor al compromís “clar” de la Generalitat amb aquest esdeveniment, des del punt de vista de les infraestructures, del voluntariat i de “molts altres aspectes que, a mesura que vagi avançant el calendari, s'aniran produint”.

El socialista Miquel Iceta, que ahir també es trobava a Tarragona, va destacar la necessitat que el govern “rectifiqui”, “i que sàpiga veure la importància que tenen els Jocs”.

“Confiem que vingui amb una proposta sota el braç”

La visita de Miguel Cardenal a Tarragona coincideix amb el desplaçament del comitè organitzador de Tarragona 2017 a Pescara (Itàlia), on el Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani farà una avaluació de seguiment del projecte. A la trobada, hi assistiran el director general dels Jocs, Ramon Cuadrat, i el regidor que s'encarrega d'aquest esdeveniment, Javier Villamayor. No està previst, però, que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, es desplaci a Itàlia i, segons van confirmar ahir fonts d'alcaldia, dijous es reunirà amb Cardenal. “Rebem amb satisfacció la visita del president del CSD, perquè demostra que ha escoltat la veu del territori. Confiem que vingui amb una proposta en ferm sota el braç que evidenciï, una vegada per totes, el compromís de l'Estat amb els Jocs”, va dir Villamayor, que hi va afegir: “Ben segur que restablirem la confiança mútua, fent possible un clima de cooperació institucional amb el govern de l'Estat que faci possible garantir les inversions necessàries per organitzar uns excel·lents jocs.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia