Esports

societat

salut

L'OMS descarta cancel·lar o ajornar els Jocs de Rio pel Zika

Un grup de científics adreça una carta a aquest organisme on afirmen que “la soca brasilera del virus danya la salut d'una manera que la ciència no havia vist abans”

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha decidit aquest dissabte que no emetrà una recomanació per treure a Rio l'organització dels Jocs Olímpics tot i la petició signada per més d'un centenar de prominents científics que han alertat del risc que suposa el virus del Zika al Brasil.

L'agència per a la Salut de les Nacions Unides considera que la celebració dels Jocs “no alterarà significativament” el patró de desenvolupament del virus. “Des del punt de vista de la salut pública no existeix raó per ajornar o cancel·lar els Jocs, a tenor del patró de circulació del virus en gairebé 60 països de tot el món, 39 d'ells a l'Amèrica Llatina”, ha fet saber l'OMS en un comunicat.

Així ha respost l'OMS la carta signada per gairebé 150 experts en salut pública i dirigida a la directora general de l'Agència, Margaret Chan, a qui adverteixen que el risc d'expansió és massa alt. “Quan mig milió de turistes de tots els països es concentren en un lloc, és possible que puguin resultar contagiats, i quan tornin a casa la malaltia corre el risc de convertir-se en endèmica”, resa la missiva. I afegeix: “La soca brasilera del virus Zika danya la salut d'una manera que la ciència no havia vist abans”.

Amb tot, l'OMS manté la recomanació que les dones embarassades, especialment vulnerables al virus, no acudeixin als jocs. En els seus casos, el virus Zika pot causar malformacions en el fetus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia