La peripècia oriental

El tècnic ampostí Josep Gombau s'endú cinc jugadors del futbol català al Kitchee de la primera divisió de Hong Kong, entre els quals hi ha Albert Virgili, Ubay i Sergio Aure

Els seus noms, Albert Virgili i Ubay Luzardo, són ben coneguts en el món del futbol de la demarcació, ja que tots dos fa un grapat d'anys que juguen en equips tarragonins. Ara, però, s'hauran de fer conèixer a més de 10.000 quilòmetres d'aquí, a Hong Kong; acompanyats del porter ampostí del Badalona Sergio Aure; Baruc, del Manlleu, i Xavi Pérez, del Santboià. I és que aquests futbolistes començaran avui una aventura que de ben segur que no s'haurien imaginat mai que viurien, ja que viatjaran a la ciutat xinesa per jugar en el Kitchee, un equip de la màxima categoria –el nivell equival al de la segonaB d'aquí–, a les ordres del tècnic ampostí Josep Gombau, que també comença enguany i que ha estat qui s'ha encarregat de portar-los amb ell.

«És un repte il·lusionant i l'afronto amb ganes, ja que el tipus de futbol i els grans estadis de Hong Kong són molt diferents als de la tercera divisió catalana», explica Albert Virgili, que s'ho va rumiar força perquè la seva xicota finalment no podrà viatjar amb ell, tot i que el club posarà totes les facilitats perquè tant ell com ella facin el trajecte que separa la Xina de Catalunya. A la ciutat asiàtica el futbolista del Catllar es trobarà un altre estil de vida: «La cultura d'allà és molt diferent, però el fet que hi vagin més futbolistes d'aquí i que l'entrenador sigui català facilita les coses», comenta Virgili, que ha signat un contracte professional per un any: «Aquest fet també és il·lusionant i nou, ja que el club exigeix dedicació exclusiva i professional per al futbol.»

La consigna amb la qual viatja a Hong Kong és adaptar-se ràpidament i oferir allò que sap fer més bé: gols. I és que l'esperen per això, ja que els seus registres golejadors (15 dianes en 18 partits aquest curs amb la Pobla) han aixecat moltes expectatives entre la parròquia xinesa.

Una ànima inquieta.

El central canari de 25 anys Ubay Luzardo s'ha enrolat també en aquesta aventura. El seu cas, però, és força diferent, ja que durant la seva carrera s'ha anat acostumant a fer quilòmetres: de les Canàries a les Terres de l'Ebre (on guarda uns records excel·lents i no descarta tornar), intercalant temporades en què ha estat a Múrcia i Sòria. Això sí, començar una etapa a Hong Kong té ben poc a veure i l'espera amb especial il·lusió: «És una oportunitat que em pensava que no tindria i que s'agraeix», explica el defensa, que veu en aquest viatge una oportunitat professional molt bona: «Jugarem contra equips de nivell i és una manera que et vegin, i això et pot obrir portes.»

Un altre fet que li agrada és el de disputar partits en estadis que aquí serien de Champions: «No és el mateix jugar davant de 1.200 persones com aquí, que fer-ho a camps amb capacitat per a 40.000 espectadors. Això impressiona, però hem de ser professionals i fer bé la nostra feina», conclou Ubay, que explica que ja fa setmanes que repassa llibres d'anglès per adaptar-se al més aviat possible a l'antiga colònia britànica.

Gombau no serà l'únic ampostí

Té 22 any, és porter i és ampostí com Gombau. Sergio Aure emprendrà també la ruta de 10.000 quilòmetres cap a Hong Kong. Aquest jugador, que es va formar en el futbol de base de l'entitat blanc-i-negra, ha estat l'escollit per Gombau, que el coneix molt bé, per defensar la porteria del Kitchee. Enguany, Aure ha militat en el Badalona i, anteriorment, havia estat en el Terrassa, en la Rapitenca i en la Sénia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.