La sardana

L'ESCALA (Alt Empordà)

Premis Sardana 2010

Entrega dels Premis Sardana 2010

Els Premis Sardana, que atorguen la Federació Sardanista de Catalunya i l'Obra del Ballet Popular, són un reconeixement a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la nostra dansa. L'acte de lliurament se celebra a l'Escala perquè és l'actual Ciutat Pubilla de la Sardana, i ho és, a més, en la 50a edició. Els guardons principals (Medalles al Mèrit) han estat per al recentment desaparegut Antoni Anguela, que va dedicar la vida a la promoció sardanista; Concepció Ramió, compositora, directora i professora que desenvolupa una gran tasca pedagògica en el món de la cobla; el setmanari Sortim, dels diaris El Punt i Avui, per la pàgina dedicada a la sardana; i l'Escola Mestres Munguet-Cortés, per la inestimable feina d'ensenyar a ballar sardanes i altres danses populars als infants. També es lliuraran els Premis Sardana, que inclouen quatre categories i dotze guardonats.

Parlaments, lliurament i concert

L'acte començarà amb els parlaments de les autoritats, continuarà amb el lliurament dels premis i acabarà amb un concert, que interpretarà la Bisbal Jove, dirigida per Xavier Molina i amb la participació de Joel Riu a la percussió.

13 de novembre. Església de Sant Pere, a 2/4 de 6 de la tarda.

MEDALLES AL MÈRIT

ANTONI ANGUELA I DOTRES
Medalla al Mèrit Sardanista. Nascut a Manresa el 1947, era un incansable promotor sardanista. Va morir l'agost passat als 63 anys.
CONCEPCIÓ RAMIÓ I DIUMENGE
Medalla al Mèrit Musical. Nascuda a Girona el 22 d'agost del 1961, és compositora, directora, professora i estudiosa de la cobla.
SORTIM
Medalla al Mèrit Cívic. Suplement dels diaris Avui i El Punt que dedica una secció setmanal a la difusió i promoció de la sardana.
ESCOLA MESTRES MUNGUET-CORTÉS
Medalla al Mèrit de la Dansa Catalana. Escola de Vilanova del Vallès que des del 1986 ensenya a ballar sardanes en horari lectiu.

PREMIS SARDANA

A la dedicació. Josep Font i Gumfaus; Isidre Casal i Dalmases; Montserrat Carulla i Solé; Víctor Sallés i Bofill.
A la continuïtat. Agrupació Sardanista de Torregrossa, de Lleida; Agrupació Amics de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols; Esbart Joventut Nostra, de Barcelona; Agrupació L'Ideal d'en Clavé, de Barcelona; programa radiofònic La Sardana, de Ràdio Lleida.
A la promoció i difusió de la sardana. María José Quijano Bohórquez; Xavier Colon i Auguet.
A iniciatives renovadores. Agrupació d'Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.