Una altra protesta de CCOO a Cabrils acaba amb un violent desallotjament

L'alcalde afirma que no aturarà l'externalització de la brigada i el sindicat continuarà mobilitzant-se

El ple de dijous al vespre va començar de forma poc habitual quan l'oposició –amb l'excepció del regidor no adscrit Román Pasquín– va decidir abandonar la sessió quan tot just es discutia el primer punt de l'ordre del dia, el que feia referència a la brigada municipal. «S'ha tocat sostre quant a la manera de fer les coses, la prepotència, la indiferència i el menyspreu», va dir la portaveu de CiU, Lina Morales, abans d'aixecar-se i marxar enmig d'un aplaudiment generalitzat dels manifestants de CCOO, que, com en ocasions anteriors, inundaven la sala. L'escena es va repetir quan va ser el torn de paraula dels grups municipals del VIC i el PP. Amb l'hemicicle mig buit, l'alcalde va intentar prosseguir el ple, però, un cop més, les protestes sindicals van fer-ho impossible. Crits de dimissió, tant adreçats al batlle, Joaquim Colomer (PSC), com a la regidora de Parcs i Jardins, Mercè Fernández (ICV-EUiA), es van anar succeint fins que una hora i escaig després van arribar les patrulles de Mossos d'Esquadra requerides per la policia local. Aleshores, els agents van procedir a desallotjar la sala, tot i que aquesta vegada alguns es van resistir. Es van viure moments de tensió quan alguns dels manifestants es van agafar amb força a les cadires i van dir que no marxarien «fins que l'alcalde no retiri el punt de la brigada». Van fer falta diversos agents per arrossegar per la força aquestes persones, que es van resistir tant com van poder. Va haver-hi empentes, crits, una mica de caos, però en cap moment els agents no van picar els manifestants. Tan sols un d'ells va necessitar assistència mèdica perquè fos atès en una cama. «L'agent m'ha girat el genoll», es lamentava mentre l'agent feia que no amb el cap. Aquest fet, però, va calmar els ànims i l'estona que va tardar en arribar l'ambulància va transcórrer en un clima de més calma. Un cop el ferit va ser evacuat i conduït cap a l'hospital de Mataró, la resta de manifestants va abandonar l'ajuntament de forma voluntària. Passaven uns minuts de les onze de la nit i la sessió es reprenia dues hores després de l'hora prevista sense públic i amb només un dels sis regidors de l'oposició ocupant la seva cadira. «Hi ha hagut una mica més de resistència perquè ja estem farts d'aquesta actitud de l'alcalde, que de manera molt descarada vol fer fora de l'Ajuntament la representativitat de CCOO», va explicar ahir el secretari de CCOO al Maresme, Toni Cubel, qui va afegir-hi que continuaran protestant fins a les eleccions municipals vinents. Enmig dels aldarulls, l'oposició va demanar a l'alcalde que suspengués el ple, opció que Colomer va refusar obertament. «Ajornar el ple era el que volien els manifestants i no podíem cedir», va destacar el màxim representant del govern local, tot just després del ple. «Obrirem una campanya informativa, però dubto que això suposi cap canvi perquè ells són set més u i tenen la majoria política», va comentar el portaveu del VIC, Alfred Serrano.

La tensa jornada va acabar passada la mitjanit. Els Mossos no van fer cap detenció ni tampoc ferits de gravetat. Tan sols l'home traslladat a l'hospital de Mataró, qui va patir un esquinç de genoll. Ahir, CCOO manifestava la seva intenció de posar una denúncia per lesions.

Dins o fora

L'enrocada disputa que mantenen el govern i els delegats sindicals resideix en la voluntat municipal d'externalitzar els membres de la brigada. Fins ara, sis treballadors municipals ja han passat a formar part de l'empresa privada i, en el ple d'ahir, es va aprovar la subrogació de sis més. L'alcalde sosté que el servei al ciutadà millora de forma notable i que les condicions dels treballadors no es veuran modificades. Des de CCOO asseguren que el servei que fa el sector privat és més car i més ineficient, i que el veritable motiu és la voluntat de Colomer de fer fora el sindicat de l'estructura municipal. Aquesta és, per ells, la principal diferència d'estar dins o fora del consistori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.