Administracions

El Tempir d'Elx presenta una queixa davant el Síndic

L'associació insta l'alta institució valenciana a que faça d'intermediari amb l'ajuntament perquè es canvien els rètols penjats en castellà

El passat 30 de juliol l'alcaldessa d'Elx, Mercedes Alonso, va inaugurar la nova retolació que dóna entrada al conegut popularment com a parc esportiu, que, a més, la nova corporació municipal ha dedicat a l'exatleta elxà Emilio Villanueva.

Ara bé, des de l'arribada a la democràcia, tota la retolació pública de les vies, dels serveis públics i de les dependències de l'Ajuntament d'Elx sempre s'ha fet en valencià. Amb l'arribada del Partit Popular al govern del nostre municipi ha començat a retolar en castellà.

Per tot això, la Junta Directiva d'El Tempir ha sol·licitat al Síndic de Greuges que inste l'Ajuntament d'Elx a esmenar la placa perquè estiga en valencià d'acord amb la normativa vigent. Així, cal recordar que l'article 15.1 del Reglament Normalització Lingüística per al municipi d'Elx i el seu Ajuntament, aprovat pel Ple Municipal de l'Ajuntament d'Elx el 24 de març de 1999, estableix que “Els rètols, cartells i indicacions existents als immobles, dependències i serveis municipals, hauran d'estar escrits en valencià” i en el 15.3 que “Els rètols de la via pública destinats a donar informació als transeünts hauran de ser redactats en valencià”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.