Administracions

Barcelonès

Albiol destitueix el cap de la Guàrdia Urbana

Abandonarà la responsabilitat tan bon punt torni d'una baixa laboral

Les greus desavinences existents entre el regidor de Seguretat de Badalona, Miguel Jurado (PP), i el cap de la Guàrdia Urbana, Conrado Fernández, se saldaran finalment amb la imminent destitució del superintendent. El govern de Garcia Albiol ja té a punt el decret de destitució –signat per Jurado i pel regidor d'Hisenda, Ramon Riera– i l'hi lliurarà tan bon punt es reincorpori d'una baixa laboral.

Jurado va defensar ahir que la decisió de fulminar Fernández només respon a “necessitats del servei”. Prova d'això, segons el regidor del PP, és que el nou destí de Fernández ha de ser, a priori, l'edifici d'oficines municipals del viver, des d'on hauria d'elaborar i dirigir els plans d'emergència del municipi. Tot fa pensar, però, que no se li arribarà a encomanar la tasca, ja que CiU, que va dirigir la regidoria de Seguretat el mandat passat, el recuperarà i el situarà al Departament d'Interior perquè col·labori en la redacció de la llei de policies locals (Fernández és el president de l'Associació de Caps i Comanaments de Policies Locals de Catalunya). El sou li continuaria abonant l'Ajuntament de Badalona.

Les diferències entre Jurado i Fernández són públiques. El PP sempre ha interpretat que Fernández estava al darrere d'una carta que diferents comanaments van enviar a l'alcalde per queixar-se de la política del regidor de Seguretat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.