Administracions

Els periodistes de Badalona Comunicació denuncien pressions polítiques

En un comunicat insòlit, l'assemblea de treballadors lamenta la manipulació dels continguts que s'està produint

Albiol els recomana que no facin soroll

No és gens habitual que els periodistes de Badalona Comunicació facin públic el seu malestar per les qüestions externes que afecten el seu dia a dia. Ara, cansats de suportar pressions polítiques que el govern local del PP sembla que ha portat a l'extrem, l'assemblea de treballadors ha acordat fer públic un comunicat totalment insòlit en què denuncien les pressions i les ingerències polítiques que reben ara i a les quals històricament han estat sotmesos, amb governs de tots colors.

Però sembla que tant les pressions laborals com la manipulació de la informació s'han disparat d'ençà que Garcia Albiol governa la ciutat (“s'ha arribat a una situació límit”, afirmen) i des que l'alcalde va confiar la supervisió dels mitjans públics en la figura d'Alberto Fernández Saltiveri, el seu comissari polític.

L'assemblea de treballadors de Badalona Comunicació lamenta que s'hagi pogut arribar a “posar en entredit la professionalitat dels treballadors i la veracitat dels mitjans”, motiu que ha estat el detonant que els ha obligat a “expressar públicament el malestar” que tenen.

Els professionals de Badalona Comunicació lamenten que durant molt de temps “s'hagin creuat línies vermelles que han prioritzat el criteri polític per davant del criteri periodístic”, alhora que defensen “la necessitat d'uns mitjans de comunicació públics, neutrals i plurals”. A més a més, demanen “respecte” per la feina que desenvolupen, sigui quina sigui la composició del consistori badaloní. Finalment, conviden tots els agents implicats en el funcionament òptim dels mitjans públics “a trobar-se al més aviat possible per arribar a un consens que recondueixi aquesta situació pel bé de la ràdio i la televisió locals i el servei que aquestes presten a Badalona”.

L'assemblea de treballadors va aprovar ahir el contingut del comunicat, però ho va haver de fer més tard de l'hora prevista. Tots estaven convocats a dos quarts de tres de la tarda i just a aquella hora van rebre, per sorpresa, la visita de l'alcalde. Segons ha transcendit, Garcia Albiol es va adreçar a la plantilla en un to cordial per garantir-los l'estabilitat econòmica i laboral i, en paral·lel, els va dir que per mantenir la pau interna potser els convenia evitar comunicats d'aquest tipus. Treballadors de Badalona Comunicació asseguren que la intervenció de Garcia Albiol no només no va frenar el comunicat sinó que va aconseguir augmentar el suport rebut quan es va votar per segon cop.

“Un abús de caràcter autoritari”

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha qualificat de “molt greu i preocupant” la destitució dels membres del consell d'administració de Badalona Comunicació que representaven les forces de l'oposició (PSC, CiU i ICV-EUiA), una decisió que Garcia Albiol va portar a terme dimecres aprofitant l'absència dels seus rivals en la junta general de la societat.

Aquest gest de l'alcalde de Badalona és, pel col·legi, “un nou abús de caràcter autoritari, impropi en una democràcia”. “Una vegada més –assenyala en un comunicat– recordem que els mitjans públics no poden estar supeditats als capricis de cap alcalde o càrrec públic que els pretengui utilitzar en benefici propi i per silenciar altres veus”. Finalment, aquest organisme reclama que els treballadors de tots els mitjans públics “puguin treballar amb professionalitat, al marge de qualsevol pressió política”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia