Administracions

Avui hi ha ple

Girona

Un pas més per Clínica Girona i el garatge Forné

Per estalviar-se dependre d'Adif s'allunya vint metres de la via

El govern vol descatalogar i evitar riscos

L'urbanisme prendrà bona part del protagonisme amb dos projectes cabdals per a la ciutat de Girona dels propers anys. Per un costat, el govern municipal ha decidit modificar el projecte d'urbanització de la carretera de Barcelona per allunyar-se en tot el tram de la via del tren i no dependre així d'Adif per fer-hi cap tipus d'operació. Els canvis que s'introdueixen es compensaran deixant alçar un pis més a tot el sector. La decisió que se sotmetrà avui al ple també ha de facilitar el projecte de construcció del nou edifici de Clínica Girona, que segueix avançant a bon ritme els treballs interns que ha de fer el centre sanitari.

Un altre tema urbanístic cabdal és la decisió sobre el garatge Forné. L'equip de govern porta avui al ple la descatalogació de l'edifici. Una protecció que el govern anterior havia fet l'any 2008 i que els propietaris van portar als jutjats per reclamar els drets urbanístics que la protecció veia vulnerats. La propietat arriba a demanar més de vuit milions d'euros d'indemnització, i per això el govern opta per no protegir-lo i evitar el risc jurídic i el revés econòmic que podria suposar per al consistori si persistís la via judicial. L'edifici té la defensa dels arquitectes, que argumenten que és un exemple únic a Girona de l'ús del mur cortina o la rampa helicoïdal del garatge, que va ser molt anys seu de la Seat.

Cinc mocions

També es debatran cinc mocions. El PSC portarà dues mocions. En una demana al govern que s'inverteixi un milió d'euros per combatre l'atur a Girona i en l'altra reclama modificar les obligacions tributàries de les entitats sense ànim de lucre. ICV porta un text en què reclama millorar l'accessibilitat al Barri Vell, mentre que els regidors no adscrits que lidera Pia Bosch defensaran una moció en què es demana la posada en marxa de la nova estació d'autobusos que s'havia afirmat que es realitzaria aquest 2015 i que va a càrrec de la Generalitat. La CUP reclama plens municipals itinerants com deia la formació i també el govern, de CiU, en el programa electoral.

CARLES RIBAS.
El responsable d'Urbanisme porta dos punts importants per al futur de Girona, com és el projecte a l'accés sud i la descatalogació del garatge Forné.

L'ORDRE DEL DIA

MOCIÓ PSC.
Els socialistes duen una moció per reclamar al govern 1 milió d'euros per lluitar contra l'atur.
MOCIÓ CUP.
El text reclama plens itinerants als barris com havien promès la CUP i també CiU.
MOCIÓ ICV.
Els ecosocialistes porten un text en què es demana que el Barri Vell sigui accessible a tothom.
MOCIÓ NO ADSCRITS.
Els cinc regidors que lidera Pia Bosch reclamen l'execució de l'estació d'autobusos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia